Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019

Αναζήτηση δότη μυελού των οστών για την 7χρονη ομογενή Περσεφόνη ΠίαΗ ομογενής Πηνελόπη Καζόλη Ντρόουν (Penelope Kasolis Drown) απευθύνει έκκληση για την εύρεση δότη μυελού των οστών, συμβατού με την 7χρονη κόρη της Περσεφόνη Πία (Persephone Pia).

Η μικρή Περσοφόνη Πία έχει απλαστική αναιμία ή μυελική δυσπλασία από την ηλικία των 3 ετών. Πρόκειται για το αναιμικό σύνδρομο που χαρακτηρίζεται από έλλειψη όλων των τύπων των κυττάρων του αίματος και μείωση ή εξαφάνιση των κυτταρικών σειρών στο μυελό των οστών.

Απαιτείται το συντομότερο μεταμόσχευση μυελού των οστών και η μητέρα απευθύνει έκκληση σε όσους Ελληνες/Ευρωπαίους ταιριάζουν στα χαρακτηριστικά τα οποία αναφέρονται και στη σχετική φωτογραφία και έχουν δώσει δείγμα ή μπορούν να καταγραφούν στους σχετικούς καταλόγους για χάρη της.

Τα χαρακτηριστικά: Εθνικότητα 50% ελληνική, 50% ευρωπαϊκή (ιταλική, αγγλική και άλλες), ηλικίες 18-44 ετών (για μεγαλύτερες ηλικίες 45-60 θα χρειαστεί πληρωμή 100 δολαρίων που εκπίπτουν από φόρο για τη συμμετοχή).Ευγενική παραχώρηση στον «Ε.Κ.»

Η Περσεφόνη Πία είναι ένα δημιουργικό και συμπονετικό 7χρονο κορίτσι που κλέβει την καρδιά όποιου την γνωρίσει, αναφέρεται στο σχετικό σημείωμα. Τα τελευταία 4 χρόνια είναι σε ανοσοκατασταλτική θεραπεία που δεν είναι πλέον αποτελεσματική. Πρόσφατα υποτροπίασε και χρειάζεται μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Οι γονείς της, Πηνελόπη και Ρόμπερτ Ντρόουν, είναι στο πλευρό της σε κάθε βήμα της, ανυπομονώντας να ακούσουν πως η κόρη τους έχει θεραπευτεί και μπορεί πια χωρίς περιορισμούς να τρέξει, να παίξει και να ευχαριστηθεί την παιδικότητά της ξανά. «Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας», λένε.

Η απλαστική αναιμία

Η απλαστική αναιμία (aplastic anemia), αναφέρει και το Healthyliving.gr ανήκει στα σύνδρομα μυελικής δυσπλασίας. Πρόκειται για μια σπάνια ασθένεια που οφείλεται σε αδυναμία του μυελού των οστών να παράγει κύτταρα του αίματος, με αποτέλεσμα ο ασθενής να παρουσιάζει αναιμία (χαμηλό αριθμό ερυθρών αιμοσφαιρίων και άρα αιμοσφαιρίνης), χαμηλά λευκά αιμοσφαίρια και χαμηλά αιμοπετάλια.

Η απλαστική αναιμία είναι μια σοβαρή πάθηση του μυελού των οστών που απειλεί τη ζωή. Είναι ωστόσο σχετικά σπάνια ασθένεια στους ενήλικες, αλλά και στα παιδιά, και, σε σύγκριση με τη λευχαιμία, εμφανίζεται 30-50 φορές λιγότερο συχνά. Χαρακτηρίζεται ως νόσημα των νεαρής ηλικίας ατόμων και δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες διαφορές ως προς το φύλο.

Κατά την απλασία του μυελού υπάρχει ανεπάρκεια των βλαστικών κυττάρων (stem cells) του μυελού των οστών να συνεχίζουν να παράγουν τα διάφορα είδη των κυττάρων. Η αρχιτεκτονική του μυελού των οστών παραμένει φυσιολογική αλλά τα αιμοποιητικά κύτταρα αντικαθιστώνται από λίπος. Το αποτέλεσμα είναι αναιμία και πτώση του αριθμού των λευκών αιμοσφαιρίων και των αιμοπεταλίων.

Στην παιδική ηλικία εμφανίζεται μεταξύ 2 έως 5 ετών και οφείλεται σε κληρονομικά αίτια. Στους ενήλικες εμφανίζει διφασική ηλικιακή κατανομή. Το πρώτο κύμα εμφανίζεται μεταξύ 20 με 25 ετών και το δεύτερο μεταξύ 55 με 60 ετών και οφείλεται σε επίκτητα αίτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου