Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2019

Τελετή αγιασμού των υδάτων για 55η χρονιά στη Νοτιοανατολική Αγγλία

Η καθιερωμένη τελετή αγιασμού των υδάτων πραγματοποιήθηκε για 55η χρονιά την Κυριακή των Θεοφανείων στο Μάργκεϊτ της νοτιοανατολικής Αγγλίας, από τον Επίσκοπο Τροπαίου Αθανάσιο.

Παρόντες ήταν ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο Ευριπίδης Ευρυβιάδης και ο πρέσβης της Ελλάδας Δημήτριος Καραμήτσος-Τζιράς, τοπικοί πολιτικοί και θρησκευτικοί άρχοντες, όπως ο Επίσκοπος του Ντόβερ, καθώς επίσης μέλη της παροικίας και φίλοι της Κύπρου.

Ο κ. Ευρυβιάδης εξέφρασε την περηφάνια του για την κοινότητα των ομογενών, σημειώνοντας ότι οι παραδόσεις συνεχίζονται, εμπλουτίζοντας την πολυπολιτισμικότητα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο τοπικός βουλευτής και επικεφαλής της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας για την Κύπρο σερ Ρότζερ Γκέιλ, που τίμησε για 35ο συναπτό έτος την εκδήλωση, όσα δηλαδή και τα χρόνια του στο κοινοβούλιο, χαρακτήρισε «ένδειξη του σεβασμού για την ελληνοκυπριακή κοινότητα» το μεγάλο πλήθος που συγκεντρώνεται για την εκδήλωση.

«Το λυπηρό, ωστόσο, είναι ότι και τα 35 αυτά χρόνια το νησί της Κύπρου τελεί υπό κατοχή από τουρκικά στρατεύματα. Οι συνομιλίες ελπίζουμε να αρχίσουν ξανά φέτος και θα ήταν καλό να καταστήσουν ορατή μία λύση και το νησί να επανενωθεί το ταχύτερο δυνατό», συμπλήρωσε ο σερ Ρότζερ.

Αγιασμός των υδάτων πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες και στο Σαουθάμπτον, με πρωτοβουλία της τοπικής ελληνορθόδοξης κοινότητας, με αρκετά μεγάλη συμμετοχή. Οι τοπικές αρχές παραχώρησαν άδεια για την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη μαρίνα της πόλης.

Πηγή: KYΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου