Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019

Αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός στη Βενεζουέλα στα....16 ευρώO πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, αύξησε τον κατώτατο μισθό σε 18.000 μπολίβαρ το μήνα, που ισοδυναμεί με 16 ευρώ, σε μια οικονομία που υποφέρει από ετήσιο πληθωρισμό που πλησιάζει τα 2.000.000%.


Ο Μαδούρο ανακοίνωσε τη Δευτέρα, τα οικονομικά του σχέδια κατά την έναρξη της δεύτερης -αμφισβητούμενης για πολλούς- θητείας του, προχωρώντας στην αύξηση του κατώτατου μισθού, ενώ έχει αποκοπεί από κάθε εξωτερική χρηματοδότηση και έχει μείνει με «λίγους φίλους» στο εξωτερικό, όπως επισημαίνει ο Independent.

Η Εθνοσυνέλευση της Βενεζουέλας, ο μοναδικός θεσμός της χώρας που ελέγχεται από την αντιπολίτευση, κήρυξε σήμερα τον πρόεδρο της χώρας Νικολάς Μαδούρο «σφετεριστή» της εξουσίας.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι βουλευτές χαρακτήρισαν επίσης «άκυρες» όλες τις αποφάσεις που λαμβάνουν ο πρόεδρος και η κυβέρνησή του.

«Το ιστορικό έγγραφο, με το οποίο το κοινοβούλιο αναλαμβάνει τις εξουσίες με βάση τα άρθρα 233, 333 και 250 του συντάγματος, εγκρίθηκε», ανέφερε στο Twitter ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, Χουάν Γκουάιντο.

Ο Μαδούρο ορκίστηκε την περασμένη Πέμπτη, για μια δεύτερη προεδρική θητεία, εξαετούς διάρκειας. Ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών και οι ΗΠΑ αρνούνται να τον αναγνωρίσουν και την Παρασκευή το εξόριστο Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας κάλεσε τον Γκουάιντο να αναλάβει την προεδρία.

Ο τελευταίος έχει δηλώσει ότι είναι έτοιμος να το πράξει, καθώς του το επιτρέπει το σύνταγμα, και ότι θα προκηρύξει νέες εκλογές.

Σύμφωνα με το CNNi, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εξετάζει το ενδεχόμενο να αναγνωρίσει ως νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας τον Χουάν Γκουάιντο.

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου