Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2019

10.000 διαδηλωτές στους δρόμους της ΒουδαπέστηςΤουλάχιστον 10.000 άνθρωποι κατέκλυσαν το Σάββατο το κέντρο της Βουδαπέστης, καθώς συνεχίζονται οι διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης του Ούγγρου Πρωθυπουργού Βίκτορ `Ορμπαν.

Αψηφώντας το τσουχτερό κρύο, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κοινοβούλιο της χώρας στις όχθες του Δούναβη, φωνάζοντας συνθήματα όπως "Δεν θα γίνουμε σκλάβοι" και "Βρώμικο Fidesz", το κόμμα του Πρωθυπουργού `Ορμπαν. Τα εργατικά συνδικάτα, μαζί με κόμματα της αντιπολίτευσης, οργανώνουν κινητοποιήσεις εδώ και εβδομάδες κατά του νόμου της κυβέρνησης για τις εργασιακές σχέσεις, τον οποίο αποκαλούν "νόμο της δουλείας".


Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν επίσης την πολιτική διαφθορά, ενώ εξέφρασαν την ανησυχία του για τις απειλές σε βάρος του κράτους δικαίου και τους περιορισμούς στην ακαδημαϊκή ελευθερία και την ελευθερία του Τύπου.

"Σήμερα, γεννήθηκε μια νέα αντιπολίτευση εναντίον ενός ανθρώπου", είπε ένας διαδηλωτής, αναφερόμενος στον `Ορμπαν. Κινητοποιήσεις οργανώθηκαν, με τη συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων, και σε άλλες πόλεις της ουγγρικής επαρχίας. Ο εργασιακός νόμος προβλέπει ότι οι εργοδότες θα μπορούν να απαιτούν από τους υπαλλήλους τους να εργάζονται υπερωριακά για 400 ώρες τον χρόνο - ήτοι για δύο μήνες επιπλέον - και να τους αποζημιώνουν για τη δουλειά τους εντός τριών ετών.Πηγή


ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου