Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2019

15χρονη Ελληνίδα συνελήφθη για βανδαλισμό στη ΦλωρεντίαMπλεξίματα είχε μια ανήλικη Ελληνίδα στη Φλωρεντία η οποία συνελήφθη για βανδαλισμό αφού είχε τη φαεινή ιδέα να γράψει το όνομά της με μαρκαδόρο στην Ponte Vecchio, ένα από τα διασημότερα μνημεία της πόλης.Η δεκαπεντάχρονη κοπέλα βρισκόταν στην Φλωρεντία με την οικογένειά της σε ταξίδι αναψυχής κατά την διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων.

Όταν επισκέφθηκαν την Ponte Vecchio, την Παλαιά Γέφυρα που είναι ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της πόλης και χρονολογείται από τον 10ο αιώνα, η μικρή θέλησε να… αφήσει το αποτύπωμά της και χρησιμοποιώντας έναν μαύρο μαρκαδόρο, έγραψε το όνομά της στον τοίχο.

Εκείνη την στιγμή όμως η πράξη της έγινε αντιληπτή από την αστυνομική περίπολο της γέφυρας και το κορίτσι συνελήφθη. Τελικά το επεισόδιο έληξε με μια προειδοποίηση για βανδαλισμό ιστορικού μνημείου και πρόστιμο 160 ευρώ.

Όπως αναφέρει η wikipedia, το Ponte Vecchio (“Παλαιό Γεφύρι”)είναι ένα μεσαιωνικό πέτρινο κλειστό μονότοξο γεφύρι πάνω από τον Ποταμό Άρνο, στην Φλωρεντία, Ιταλία, γνωστό για την ύπαρξη μαγαζιών χτισμένων κατά μήκος του, όπως συνηθιζόταν τότε. Αρχικά, τα μαγαζιά αυτά ήταν κρεοπωλεία, στις μέρες μας όμως οι κάτοχοι τους είναι κοσμηματοπώληδες, έμποροι έργων τέχνης και πωλητές αναμνηστικών.
iapopsi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου