Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Τουλάχιστον επτα πνιγμοί λόγω καύσωνα στην ΑυστραλίαΕπτά άνθρωποι πνίγηκαν καθώς κύμα καύσωνα πλήττει την Αυστραλία με αποτέλεσμα πλήθη ανθρώπων να σπεύδουν στις παραλίες για να δροσιστούν, ενώ μια τροπική καταιγίδα στον βορρά απειλεί να μετατραπεί σε τυφώνα μέχρι την Πρωτοχρονιά.

Μάιντς : Συνελήφθη 26χρονος τρομοκράτηςΗ γερμανική αστυνομία στην πόλη του Μάιντς συνέλαβε εχθές έναν 26χρονο Σύρο, ως ύποπτο για τρομοκρατία.


Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, ο Σύρος ανήκε σε ομάδα τρομοκρατών, που προετοίμαζε μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα στην Ολλανδία.

Δωρεάν χιλιάδες στρέμματα σε νέους και ανέργουςΤουλάχιστον 200.000 στρέμματα δημόσιας αγροτικής γης θα παραχωρηθούν έναντι ετήσιου συμβολικού τμήματος, έως 5 ευρώ ανά στρέμμα, από την εαρινή καλλιεργητική περίοδο σε ανέργους, κατ' επάγγελμα αγρότες ή όσους ανήκουν σε αγροτικούς συνεταιρισμούς και σε νέους αποφοίτους Γεωτεχνικών Σχολών.

Το 43% των Γερμανών επιθυμεί να παραμείνει η Μέρκελ στην καγκελαρίαΣχεδόν τέσσερις στους δέκα Γερμανούς (ποσοστό 38%) θα ήθελαν να αποχωρήσει η Άγγελα Μέρκελ από την καγκελαρία πριν από τη λήξη της θητείας της, το 2021, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov για λογαριασμό του Γερμανικού Πρακτορείου.

Κονγκό: Βαπτίσεις 45 Ορθοδόξων στην πόλη DolisieΤο Σάββατο, 29η Δεκεμβρίου 2018, ο Σεβ.Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων αφίχθη στην πόλη Dolisie όπου ετέλεσε τις βαπτίσεις σαράντα πέντε κατηχουμένων όλων των ηλικιών, προερχομένων από την Ενοριακή Κοινότητα Αγίας Ειρήνης.