Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Η Σουηδία πρώτη στον κόσμο στις συναλλαγές χωρίς μετρητά

Την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη των οικονομιών, που δεν χρησιμοποιούν μετρητά στις συναλλαγές τους, καταλαμβάνει η Σουηδία. Στη χώρα χρησιμοποιούνται, κυρίως, οι εφαρμογές πληρωμών μέσω κινητών τηλεφώνων και - σε δεύτερο λόγο - οι πληρωμές μέσω πιστωτικών καρτών.

Χάνει έδαφος στην αγορά του Καναδά το ελληνικό ελαιόλαδοΔεύτερη χώρα σε εξαγωγές ελαιόλαδου στον Καναδά ήταν η Ελλάδα στην τετραετία 2013-2016, ενώ το 2017 έχασε δύο θέσεις από την Ισπανία και Τυνησία.

Αυτό αναφέρεται σε ενημερωτικό έγγραφο του γενικού προξενείου της χώρας μας στο Τορόντο και υπογραμμίζεται ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια για αύξηση των εξαγωγών μας στη συγκεκριμένη αγορά.

Το Βέλγιο χτύπησε τη διαφθοράΟύτε λόγια, ούτε δημόσιες απειλές, ούτε περιττές κινήσεις εντυπωσιασμού: μια σοβαρή, αστραπιαία και καλά συντονισμένη προσπάθεια των βελγικών δικαστικών και αστυνομικών αρχών, με τη συνδρομή και ξένων αστυνομιών,

Οι ελληνικές εξαγωγές στη Σουηδία θα υπερβούν φέτος τα 200 εκατ. ευρώ

Η Σουηδία κατατάσσεται στην 32η θέση όσον αφορά στις συνολικές ελληνικές εξαγωγές του 2017, στην 16η θέση των ελληνικών εξαγωγικών προορισμών μεταξύ των κρατών - μελών της ΕΕ και παράλληλα στη πρώτη θέση μαζί με τη Δανία μεταξύ των σκανδιναβικών χωρών.

Εβδομάδα Πολιτισμικού Διαλόγου ανάμεσα στα Η.Α. Ε και την Ελλάδα

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών συναντά το Zayed University, το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σε μία συνεργασία με αντικείμενο την προβολή του Πολιτισμού των δύο χωρών.

Χονγκ Κονγκ: Έτοιμη η μεγαλύτερη γέφυρα του κόσμουΈνα μεγάλο έργο ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων ολοκληρώθηκε μετά από εννέα χρόνια και θα δοθεί στο κοινό αυτή τη βδομάδα. Ο λόγος για μια γέφυρα, χτισμένη πάνω από τη θάλασσα, που θα συνδέει το Χονγκ Κονγκ με το Μακάου της Κίνας.

Τα Mikel τώρα και σε Βουλγαρία, Αίγυπτο και Σαουδική Αραβία !Το πρώτο κατάστημά της στη Βουλγαρία άνοιξε προ ημερών η ελληνική αλυσίδα καφέ Mikel που ξεκίνησε από την Λάρισα.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προβάλλει τον Όλυμπο στο κέντρο του ΜονάχουΗ Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βάζει στον πυρήνα της τουριστικής της προβολής το βουνό των Θεών. Με τον τίτλο «Όλυμπος…το βουνό των Θεών!» προβάλλει αύριο, Τρίτη 23 Οκτωβρίου, στις 10.00 το πρωί, στο ξενοδοχείο «Maritim», στο κέντρο του Μονάχου και στο γερμανικό κοινό, τον Όλυμπο ως ιδανικό προορισμό για την άσκηση δραστηριοτήτων.

Εκδηλώσεις Μνήμης για την 28η Οκτωβρίου στη Νυρεμβέργη


Ελληνορθόδοξη ενορία των Τριών Ιεραρχών του ΣτρασβούργουΗ ελληνορθόδοξη ενορία των Τριών Ιεραρχών του Στρασβούργου γιόρτασε με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία την 50η επέτειο από την ίδρυσή της.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας Waiblingen