Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Υπόμνημα στον Υπουργό από τον Συλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βόρειας Ρηνανίας-ΒεστφαλίαςΑξιότιμε Κύριε Υπουργέ/ Αξιότιμη Κυρία Υφυπουργέ

Οδεύουμε προς το τέλος μιας σχολικής χρονιάς που έχει σημαδευτεί από σημαντικές καθυστερήσεις στις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό, οι οποίες, στην έναρξη του διδακτικού έτους, επέβαλαν ένα τοπίο διάλυσης, προβληματίζοντας και απογοητεύοντας τόσο τους μαθητές και τις οικογένειές τους όσο και τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.

Ο Χριστόφορος Τσαντούλας Ανακάλυψε την πηγή του πόνου του διαβήτηΟ Χριστόφορος Τσαντούλας είναι ερευνητής στο Κέντρο Wolfson Ασθενειών που σχετίζονται με την ηλικία στο King’s College του Λονδίνου. Με την ομάδα του ανακάλυψε ότι ο διαβητικός πόνος οφείλεται σε μια συγκεκριμένη πρωτεΐνη, την HCN2. Αυτή η πρωτεΐνη δημιουργεί μικρούς πόρους στην επιφάνεια των αισθητήριων νευρώνων του πόνου και ενεργοποιεί τα κύτταρα που προκαλούν την αίσθηση του πόνου. Αυτά τα ευρήματα μπορούν κάποια ημέρα να οδηγήσουν σε θεραπείες που στοχεύουν στην πηγή του πόνου.

4 Έλληνες στην Εθνική Ακαδημία Επιστημών των ΗΠΑΗ Εθνική Ακαδημία Επιστημών των ΗΠΑ ανακοίνωσε τα 84 νέα μέλη της και τους 21 νέους εξωτερικούς συνεργάτες της, σε αναγνώριση των επιστημονικών επιτευγμάτων τους. Συνολικά 4 Έλληνες επιλέχθησαν φέτος. Συνολικά η Ακαδημία, συμπεριλαμβανομένων και των νέων φετινών μελών, έχει 2382 μόνιμα μέλη και 484 εξωτερικούς συνεργάτες.