Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Πίνακας του Χίτλερ πουλήθηκε για 60.000 ευρώΗ αγάπη του ηγέτη της ναζιστικής Γερμανίας για τη ζωγραφική είναι γνωστή. Όπως και ότι ο ίδιος σε νεαρή ηλικία ήθελε να γίνει ζωγράφος. Πριν από λίγες μέρες διατέθηκε προς πώληση –και σύμφωνα με πληροφορίες πουλήθηκε- από οίκο δημοπρασιών της Νυρεμβέργης ελαιογραφία, η οποία αποδίδεται στον ίδιο τον Αδόλφο Χίτλερ. Η τιμή της ανήλθε στα 60.000 ευρώ (74.000 δολάρια)

Ρωσία: Μαθητής τραυμάτισε με μαχαίρι καθηγήτρια και συμμαθήτριά τουΈνας 17χρονος μαθητής, σε σχολείο της Μπασκιρίας, στην πόλη Στερλιταμάκ της Ρωσίας, εισέβαλε στην αίθουσα πληροφορικής στην οποία έκαναν μάθημα εκείνη την ώρα οι συμμαθητές του, και τραυμάτισε με μαχαίρι συμμαθήτρια στο χέρι, ενώ στη συνέχεια στράφηκε στην καθηγήτρια, την οποία επίσης τραυμάτισε.

Στα σκαριά πολεμική εμπλοκή Ισραήλ-Ιράν

Έντονοι φόβοι για επικίνδυνη κλιμάκωση του πολεμικού αναβρασμού που επικρατεί στη Συρία, εκφράζονται από αναλυτές, οι οποίοι «μεταφράζουν» γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων ακόμη και ως προάγγελο πολεμικών συγκρούσεων μεταξύ δύο παραδοσιακών εχθρών, που μέχρι σήμερα είχαν μόνο περιφερειακό ή υποστηρικτικό ρόλο στο θέατρο των πολλών συγκρούσεων στο συριακό έδαφος.

Δανία: "Ρεμπέτες και ρεμπέτικο τραγούδι"

Μουσική εκδήλωση-παρουσίαση, το Σάββατο 28 Απριλίου 15:00-17:00, με αφορμή την εγγραφή του Ρεμπέτικου στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της Unesco.

Πρόσκληση στην εκδήλωση «Συναντώντας το ανθρωπιστικό αύριο»_26.04.2018

Αγαπητοί φίλοι!


Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) είναι στην ευχάριστη θέση να σάς προσκαλέσει σε μία ιδιαίτερη καλλιτεχνική εκδήλωση«Συναντώντας το ανθρωπιστικό αύριο» συναυλία-παρουσίαση του βιβλίου της Μιλάνας Αλντάροβα «Δαίδαλος.

Εκδήλωση του ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ στη Μόσχα
Αγαπητοί φίλοι,


Με την ευκαιρία συμπλήρωσης 30 ετών από την ίδρυση της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) είναι στην ευχάριστη θέση να σας καλέσει στην μουσικό-λογοτεχική βραδιά «Παρουσίαση του έργου Καπετάν-Μιχάλης του Νίκου Καζαντζάκη», που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018, ώρα 18.00, στις εγκαταστάσεις του Οίκου Εθνοτήτων της Μόσχας, αίθουσα № 2.

Προβολή του θρίλερ ΕΤΕΡΟΣ από την Ελληνική Κινηματογραφική Λέσχη Λουξεμβούργου

Η Ελληνική Κινηματογραφική Λέσχη Λουξεμβούργου θα προβάλει την Τρίτη 24 Απριλίου στις 19:00 και την Τετάρτη 25 Απριλίου στις 21:00 στον κινηματογράφο UTOPIA την ταινία θρίλερ ΕΤΕΡΟΣ ΕΓΩ (Ελλάδα, 2016, 101 λεπτά, έγχρωμη) του Σωτήρη ΤΣΑΦΟΥΛΙΑ. Η ταινία θα προβληθεί με αγγλικούς υποτίτλους και είναι ακατάλληλη για παιδιά.

Συναυλία Αλκίνοου Ιωαννίδη στο Λουξεμβούργο

Την Δευτέρα 30 Απριλίου 2018, στις 8 το βράδυ, στη Melusina (145 rue de la Tour Jacob),Ο Αλκίνοος μόνος, χωρίς επί σκηνής συμμάχους, παίζει το παιγνίδι των τραγουδιών. Έτοιμος για την ανοιχτοσύνη στα άπειρα ενδεχόμενα της στιγμής και της συνύπαρξης.

ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΣ ΚΥΛΙΚΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣτις 6 Απριλίου 2018 επαναπατρίστηκε από τη Γερμανία μία ακέραια μελαμβαφής κύλικα Κλασικής περιόδου. Την κύλικα παρέδωσε οικειοθελώς στην Ελληνική Πρεσβεία στο Βερολίνο ένας Γερμανός πολίτης.