Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Μαθητές του Ελληνικού Σχολείου Μόσχας στην Βουλή των ΕλλήνωνΜε την ευκαιρία των χριστουγεννιάτικων διακοπών, οι οποίες είναι οι μόνες που συμπίπτουν με τις αργίες των ρώσικων σχολείων, οι μαθητές του ελληνικού σχολείου Μόσχας δηλαδή του τμήματος μητρικής γλώσσας (Τ.Ε.Γ), που επισκέπτονται τις οικογένειές τους στην ΑΘΗΝΑ, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο ιστορικό κτίριο της Βουλής των Ελλήνων την Παρασκευή 5/1/2018.

Νεκρή γυναίκα «γέννησε» 10 μέρες μετά τον θάνατό της στην Νότιο ΑφρικήΈνα πραγματικά σοκαριστικό γεγονός έφεραν στο φως οι εφημερίδες στην Νότιο Αφρική.


Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ,ένα αγέννητο μωρό αποβλήθηκε άψυχο από τη σορό της νεκρής μητέρας, δέκα μέρες μετά το θάνατο της.

Πατέρας πέταξε το μωρό του στα σκουπίδιαΈνας άντρας συνελήφθη αφότου εγκατέλειψε τη νεογέννητη κόρη του σε έναν κάδο απορριμμάτων στη Νοτιοδυτική Κίνα.Ο πατέρας έβαλε το κορίτσι σε μια χάρτινη σακούλα πριν το πετάξει, μόλις δύο ώρες μετά τη γέννησή του.

Μακεδονία. Για μας η ψυχή μας είναι το όνομα μας

Σαν ξεχασμένο φαινόταν το θέμα με το γειτονικό μας κρατίδιο, που επέλεξε την ονομασία Μακεδονία, διατεινόμενο ότι είναι η αυθεντική χώρα του Μεγαλέξανδρου. Κάθε τόσο ακουγόταν βέβαια κάποιος δικός μας να το θίγει, καθώς για τη χώρα μας παραμένει (ΠΓΔΜ) Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (FYROM στα ξένα) ή Κράτος των Σκοπίων.