Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Η Ελλάδα εξάγει ακριβό και εισάγει φτηνό ελαιόλαδο από την Πορτογαλία!Η Ελλάδα εξάγει στην Πορτογαλία ακριβό ελαιόλαδο και προμηθεύεται φθηνότερο. Αυτό συμπεραίνεται από τα στοιχεία της επισκόπησης αγοράς ελαιόλαδου της Πορτογαλίας για το 2017 του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας στη Λισσαβόνα.

Συναγερμός σε ιαπωνική πόλη για δηλητηριώδες ψάρι που πουλήθηκε κατά λάθοςΣυναγερμός έχει σημάνει σε πόλη της Ιαπωνίας για δηλητηριώδες ψάρι που πουλήθηκε χωρίς να έχουν αφαιρεθεί τα κομμάτια του που περιέχουν το δηλητήριο.
Σούπερ μάρκετ στην πόλη Gamagori πούλησε πέντε πακέτα με ψάρι fugu, το δηλητήριο του οποίου είναι 200 φορές πιο θανατηφόρο από το κυάνιο, χωρίς να έχει αφαιρέσει τα κομμάτια του ψαριού που το περιέχουν.

Καζακστάν: 52 νεκροί από φωτιά σε λεωφορείοΣύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, 52 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από μια πυρκαγιά που ξέσπασε σε ένα λεωφορείο στο δυτικό Καζακστάν.Μόλις 5 άνθρωποι κατάφεραν να διαφύγουν από την πύρινη λαίλαπα.


Οι Αρχές μεταδίδουν πως όλοι οι επιβάτες προέρχονταν από το γειτονικό Ουζμπεκιστάν ενώ οι πέντε επιζώντες μεταφέρονται σε τοπικό νοσοκομείο.


Μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα τα αίτια της πυρκαγιάς.

tovima.gr


Ελληνίδα ανακάλυψε την ιστορία δύο Αιγυπτιακών ΜουμιώνΔύο διάσημες αιγυπτιακές μούμιες που βρίσκονται στο Μουσείο του Μάντσεστερ, έχουν βαφτιστεί «Οι δύο Αδελφοί», επειδή έως τώρα πιστευόταν ότι ήσαν κανονικά αδέλφια.

Όμως μια νέα αρχαιογενετική έρευνα, με επικεφαλής μία Ελληνίδα επιστήμονα, η οποία μελέτησε δείγματα DNA από τις δύο μούμιες, αποκάλυψε ότι στην πραγματικότητα αυτές είχαν διαφορετικό πατέρα, άρα ήσαν ετεροθαλή αδέλφια.

Βερολίνο: Διαφημιστικό τρικ με ενσωματωμένο εισιτήριο Μετρό σε παπούτσιΈναν πρωτότυπο διαφημιστικό τρικ για να προσελκύσει νέους επιβάτες έθεσε σε εφαρμογή η Berliner Verkehrsbetriebe, η εταιρία που διαχειρίζεται το μετρό (U-Bahn), το τραμ και τα λεωφορεία στο Βερολίνο κάνοντας το επόμενο «βήμα» στα έξυπνα εισιτήρια. Σε συνεργασία με την εταιρία Adidas, λάνσαρε τα παπούτσια – εισιτήρια.

Το Τσέρνομπιλ γίνεται μονάδα παραγωγής ηλιακής ενέργειαςΟι εργασίες εγκατάστασης εκατοντάδων ηλιακών πάνελ στο Τσέρνομπιλ προχωρούν με πυρετώδεις ρυθμούς. 32 χρόνια μετά τη χειρότερη πυρηνική καταστροφή στην ιστορία, στους χώρους του πυρηνικού εργοστασίου ετοιμάζεται να λειτουργήσει σύντομα μια ηλιακή μονάδα παραγωγής ενέργειας που θα καλύπτει τις ανάγκες 2.000 νοικοκυριών, μετά το πράσινο φως που έδωσε η κυβέρνηση της Ουκρανίας.

Σουηδία: Φυλλάδια με οδηγίες προς τους πολίτες σε περίπτωση πολέμουΗ Σουηδία ετοιμάζεται να αποστείλει ένα φυλλάδιο σε 4,7 εκατομμύρια νοικοκυριά στο οποίο θα περιέχονται ενημερωτικές πληροφορίες, για πρώτη φορά εδώ και περισσότερο από μισό αιώνα, για το τι θα πρέπει να κάνουν σε περίπτωση πολέμου.

Χαμηλό ρεκόρ προσφύγων στη Γερμανία το 2017

Ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που φθάνουν στη Γερμανία έχει μειωθεί σημαντικά, φθάνοντας σε νέο χαμηλό ρεκόρ μετά την προσφυγική κρίση του 2015. Σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, ο αριθμός όσων αιτήθηκαν άσυλο στη Γερμανία το 2017 ήταν κατά ένα τρίτο χαμηλότερος από το 2016.