Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018

Κατάρ: To "Ρόδο της Ερήμου" ανοίγει τον ΜάρτιοΤο Εθνικό Μουσείο του Κατάρ, ένα τεράστιο κτίριο 52.000 τετραγωνικών μέτρων, τα εγκαίνια του οποίου είχαν προγραμματιστεί για το 2016 στη Ντόχα, θα ανοίξει οριστικά τις πύλες του στις 28 Μαρτίου του 2019, δήλωσε η Κάρεν 'Εξελ, αρμόδια της ανάπτυξης του μουσείου.


Το έργο που έχει το σχήμα του ρόδου της ερήμου, στοίχισε 434 εκατομμύρια δολάρια. Σχεδιάστηκε από τον Γάλλο Ζαν Νουβέλ, αρχιτέκτονα και του Λούβρου στο Αμπού Ντάμπι που εγκαινιάστηκε τον Νοέμβριο του 2017.


Το έργο "είχε ήδη καθυστερήσει, αλλά είχαμε μια σημαντική ώθηση πέρυσι και είναι πολύ σημαντικό για όλη την ομάδα να φτάσει τώρα στο τέλος του ταξιδιού αυτού", πρόσθεσε η 'Εξελ.
Το μουσείο θα εκθέτει έργα εγχώριων καλλιτεχνών, από τη Μέση Ανατολή και από άλλα μέρη και θα παρουσιάζει μόνιμες εκθέσεις, οπτικοακουστικές και σε απτική μορφή.

Στις αίθουσες του, που εκτείνονται σε 1,5 χλμ., θα παρουσιάζονται αντικείμενα που έχουν σχέση με το παρελθόν του Κατάρ, όπως η αλιεία μαργαριταριών, καθώς και με το παρόν του που στρέφεται στην εκμετάλλευση των πηγών ενέργειας.

"Είναι ένα μουσείο που αφηγείται την ιστορία του λαού του Κατάρ", δήλωσε η Σεΐχα 'Αμνα Αζίζ μπεν Τζάσεμ Αλ-Θάνι, διευθύντρια του μουσείου.

Πηγή - Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου