Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2018

Kαταστροφική χαλαζόπτωση στο ΣίδνεϊΜια χαλαζόπτωση που ήδη χαρακτηρίστηκε από τις αρμόδιες αρχές ως “καταστροφική”, έπληξε την Πέμπτη το Σίδνεϊ, με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές χιλιάδες αυτοκίνητα και οικοδομές.


Το χαλάζι που σε ορισμένες περιοχές είχε μέγεθος που έφτανε τα 8 εκατοστά, δηλαδή όσο μια μπάλα του γκολφ, έπληξε με σφοδρότητα πολλές περιοχές της Αυστραλιανής μεγαλούπολης, θρυμματίζοντας παρμπρίζ και τζάμια αυτοκινήτων, ενώ μέχρι και οι σέρφερ στις πολυσύχναστες παραλίες της περιοχής αναγκάστηκαν να ζητήσουν καταφύγιο κάτω από τις ιστιοσανίδες τους καθώς το μέγεθος και η σφοδρότητα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς.

Ήδη όπως ανακοίνωσε το Αυστραλιανό Συμβούλιο Ασφαλιστικών Εταιριών ICA, μέσα σε 24 ώρες έχουν κατατεθεί 25.000 αιτήσεις πληγέντων και ο λογαριασμός αποκατάστασης ξεπερνά τα 125 εκατομμύρια δολάρια, ενώ τόσο οι αιτήσεις όσο και το ποσό αναμένεται τουλάχιστον να διπλασιαστούν.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του ICA Campbell Fuller το τελικό ποσό και ο αριθμός των αιτήσεων θα χρειαστούν πολλές ημέρες, ίσως και εβδομάδες για να υπολογιστούν ενώ ο φορέας του δημιούργησε ειδική ομάδα άμεσης ανταπόκρισης με αποσπασμένους υπαλλήλους για να διευκολύνουν τους πολίτες και τις εταιρίες που επλήγησαν για να αποζημιωθούν όσο γίνεται γρηγορότερα.

Καταιγίδες με χαλάζι τέτοιας μορφής δεν είναι και τόσο σπάνιες σε Αυστραλιανές πόλεις καθώς μόνο τα τελευταία χρόνια έχουν υποστεί ανάλογες “επιθέσεις εξ ουρανού” και άλλες πόλεις εκτός από το Σίδνεϊ, μεταξύ αυτών η Μελβούρνη και η Βρισβάνη.

ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου