Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018

H Αυστρία απαγορεύει τελείως όλες τις πλαστικές σακούλες το 2020Το υπουργικό συμβούλιο της Αυστρίας ενέκρινε το φιλόδοξο σχέδιο για την απαγόρευση των μη βιοδιασπώμενων πλαστικών σακουλών ακολουθώντας τα βήματα της Γαλλίας και της Ιταλίας.


Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η απαγόρευση θα φέρει τεράστια πτώση της ποσότητας των πλαστικών αποβλήτων που παράγονται από το κράτος της Αυστρίας που κυμαίνονται από 5.000 έως 7.000 τόνους ετησίως.

Η νέα νομοθεσία που εγκρίθηκε από την κεντροδεξιά κυβέρνηση της Αυστρίας την Τετάρτη αναμένεται να εισαχθεί στις αρχές του 2020.


Επίσης, η Βιέννη σχεδιάζει να απαγορεύσει την προσθήκη μικροσκοπικών πλαστικών σωματιδίων στα καλλυντικά και τα προϊόντα καθαρισμού αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν καταφέρει να λύσει το ζήτημα πριν από το 2020.


Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι οι πλαστικές σακούλες χρειάζονται πολύ περισσότερο χρόνο για να αποσυντεθούν σε σχέση με άλλες σακούλες και αυτό μπορεί να προκαλέσει μη αναστρέψιμες βλάβες στην άγρια ζωή.Στην Αγγλία τα μεγάλα καταστήματα χρεώνουν τους πελάτες τους για τις πλαστικές σακούλες από το 2015 και από τότε η χρήση πλαστικών σακουλών στην Αγγλία έχει μειωθεί κατά 80%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου