Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018

Γερμανία-Ελλάδα: Η γνωριμία από το facebook που κατέληξε....εφιάλτηςΜια πολλή σοβαρή υπόθεση σε συνεργασία με τις γερμανικές Αρχές εξιχνίασε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Μια υπόθεση που πραγματικά θα μπορούσε να γίνει σενάριο κινηματογραφικής ταινίας και η οποία άρχισε να ξεδιπλώνεται όταν μια γυναίκα δήλωσε την εξαφάνιση της μητέρας της που εμπιστεύθηκε τον λάθος άνθρωπο.

Ο λόγος για μία γυναίκα από τη Βουλγαρία περίπου 40 ετών, που ζούσε με την κόρη της στην Ελλάδα. Όλα άρχισαν όταν γνώρισε μέσω Facebook έναν ομοεθνή της. Η γνωριμία εξελίχθηκε σε ειδύλλιο και εκείνη πήγε στη Βουλγαρία για να τον βρει. Ο άνδρας την έπεισε να φύγουν μαζί στη Γερμανία και να ζήσουν μόνιμα εκεί, καθώς θα είχαν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Η γυναίκα δέχθηκε.

Αλλά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν, όπως τα περίμενε. Ο Βούλγαρος την φυλάκισε σε ένα διαμέρισμα και την κακοποιούσε συνεχώς σεξουαλικά.

Στο μεταξύ, η κόρη της είχε καταγγείλει στις ελληνικές αρχές την εξαφάνιση της μητέρας της. Παράλληλα, η γυναίκα προσπαθούσε να βρει τρόπο να ξεφύγει από τον βασανιστή της. Έτσι, του είπε ψέματα πως στην Ελλάδα είχε πολλά χρήματα, τα οποία διαχειριζόταν η κόρη της και μπορούσε να της ζητήσει να τους στείλει λεφτά. Εκείνος, της έδωσε το κινητό ενός συγγενή του για να τηλεφωνήσει.

Η γυναίκα μιλώντας στα ελληνικά -γλώσσα που δεν καταλάβαινε ο Βούλγαρος- είπε στην κόρη της τι ακριβώς συνέβαινε και έτσι άρχισε η επιχειρήσει εντοπισμού της από τις ελληνικές αρχές.

Η κόρη του θύματος πήγε στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, και στη συνέχεια επικοινώνησε ξανά με την μητέρα της, ζητώντας να της περιγράψει ό,τι έβλεπε από το παράθυρο του διαμερίσματος όπου την κρατούσε. Εκείνη αναφέρθηκε σε ένα άγαλμα και στα καταστήματα που βρίσκονταν στη γύρω περιοχή.

Οι ελληνικές αρχές ενημέρωσαν τη γερμανική αστυνομία, που -μέσω της περιγραφής που είχε δώσει η γυναίκα- εντόπισε το κτίριο και εν συνεχεία την φυλακισμένη 40χρονη. Ο άνδρας συνελήφθη, ενώ εκείνη κρατείται σε δομή φιλοξενίας μέχρι να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου