Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2018

Ο Γεράσιμος Ζαγορίτης στην ελίτ των νέων campaignersΣε Ελληνα και μάλιστα με μεσσηνιακές ρίζες απονέμεται το φετινό βραβείο Ανερχόμενου Αστεριού (Rising Star) από την αμερικανική βίβλο των πολιτικών εκστρατειών «Campaigns & Elections», που ανακοίνωσε την εβδομάδα που πέρασε τη λίστα με τους πλέον ανερχόμενους επαγγελματίες της πολιτικής επικοινωνίας στην Αμερική και τον κόσμο.
Πρόκειται για τον Γεράσιμο Ζαγορίτη σύμβουλο στρατηγικής και επικοινωνίας. Είναι ο γιος του πρώην βουλευτή και γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Ζαγορίτη και της συμβολαιογράφου Ντιάνας Λάρδα.

Με έδρα τις Βρυξέλλες, ο υιός Ζαγορίτης είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος των εταιρειών ψηφιακής και πολιτικής επικοινωνίας campaignLAB και JZ Strategic και τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται στενά με πολιτικά πρόσωπα και κόμματα ανά την Ευρώπη.

Το βραβείο του Rising Star που παρέλαβε ο κ. Ζαγορίτης είναι ένας διεθνές βραβείο πολιτικής επικοινωνίας για επαγγελματίες campaigners και συμβούλους στρατηγικής που είναι νεότεροι των 36 ετών-ο κ. Ζαγορίτης πρόσφατα έκλεισε τα 31 του χρόνια- και αφορά τη συνολική μέχρι σήμερα πορεία τους στο χώρο των πολιτικών εκστρατειών. Δίνεται τα τελευταία 30 χρόνια – ξεκίνησε το 1988 σε ειδική τελετή στην Ουάσιγκτον και λειτουργεί, ουσιαστικά, ως εισιτήριο για την «μεγάλη κατηγορία» των campaigners. Από τις αμερικανικές εκλογές του 1992 και εντεύθεν, επίσης, άνθρωποι που πήραν το βραβείο συμμετέχουν σε κορυφαίες καμπάνιες ή κατεβαίνουν και οι ίδιοι για πολιτικές θέσεις-κλειδιά.

Η συντριπτική πλειοψηφία όσων έχουν λάβει το βραβείο είναι Αμερικανοί και είχαν, κατά τεκμήριο, μια λαμπρή καριέρα στον χώρο της στρατηγικής και της επικοινωνίας. Για παράδειγμα, αποδέκτες του βραβείου ήταν ο κεντρικός σύμβουλος στρατηγικής του Μπαράκ Ομπάμα, Ντέιβιντ Άξελροντ, αλλά και ο Άλεξ Καστεγιάνος, βασικός σύμβουλος Τύπου του προέδρου Τζωρτζ Μπους του νεότερου.Οι βραβευθέντες Ευρωπαίοι ή προερχόμενοι από την ευρωπαϊκή περιφέρεια δεν είναι και τόσοι πολλοί: σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται ο Φίλιπ Μάντερτχανερ, ο οποίος πήρε το βραβείο το 2014 και ήταν ο επικεφαλής της εκλογικής καμπάνιας του Αυστριακού Καγκελαρίου Ζεμπαστιαν Κουρτς, αλλά και ο Άρον Σαβίβ, ο οποίος είναι ο διαχρονικός σύμβουλος στρατηγικής του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

https://www.eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου