Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2018

Νόμιμα θα κυκλοφορεί στην Τουρκία βιβλίο για την παιδεραστίαΑθώωση του βιβλίου «Η παιδεραστία στην οθωμανική εποχή»: Σκεπτικό το ότι βασίζεται σε οθωμανικά έγγραφα !

Οι εκδόσεις Kaynak κέρδισαν την δίκη που είχαν ανοίξει ενάντια στην απόφαση για ανάκληση της κυκλοφορίας του βιβλίου με το αιτιολογικό πως ήταν επιβλαβές. Το δικαστήριο στο αιτιολογικό του ανέφερε πως οι πληροφορίες στο βιβλίο στηρίζονται σε οθωμανικά έγγραφα

Όταν πριν από δύο έτη εκδόθηκε το βιβλίο ¨Η παιδεραστία την οθωμανική εποχή¨ του Ριζά Ζελιούτ από τις εκδόσεις Kaynak, σε σύντομο διάστημα βγήκε απόφαση ανάκλησης του. Τον Ιανουάριο του 2018 το Πρωθυπουργικό Συμβούλιο Προστασίας Ανηλίκων από Επιβλαβείς Εκδόσεις, με απόφαση του έβαλε το βιβλίο στην λίστα των ¨επιβλαβών¨ και αποφάσισε να πουλιέται σε μαύρη σακούλα.
Οι εκδόσεις Kaynak, αντιδρώντας στην ανάκληση του βιβλίου και στην ανακήρυξη του ως επιβλαβές, έβγαλαν μια ανακοίνωση. Ο εκδοτικός οίκος ανέφερε στην ανακοίνωση πως οι πληροφορίες του βιβλίου βασίζονται σε κλασικά οθωμανικά κείμενα, σε έργα σουλτάνων, ποιητών, συγγραφέων και σε περιγραφές πόλεων, ενώ πρόσθετε πως το βιβλίο όχι μόνο δεν έβλαπτε τα παιδιά, αλλά αποκάλυπτε τις δομές που τα έβλαπταν, προσθέτοντας πως «Αποτρέψτε όχι τα βιβλία, αλλά την παρενόχληση και τους βιασμούς».

Ολοκληρώθηκε η δίκη στην σχετική υπόθεση που είχαν ανοίξει οι εκδόσεις Κaynak. Το 11ο Διοικητικό δικαστήριο Αγκύρας έκρινε την εξαγωγή του βιβλίου από την λίστα των επιβλαβών βιβλίων και έδωσε άδει να πουλιέται χωρίς μαύρη σακούλα, με το σκεπτικό πως οι πληροφορίες του βιβλίου βασίζονται σε οθωμανικά έγγραφα.

Πηγή:tourkikanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου