Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2018

«Ξηλώνει» επτά υπουργούς ο Αλβανός ΠρωθυπουργόςΤην αποπομπή επτά υπουργών ανακοίνωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα κατά τη διάρκεια του Εθνικού Συνεδρίου του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Τα ονόματα των υπουργών που ανέφερε ο Έντι Ράμα είναι τα παρακάτω:

Λιντίτα Νικόλα - Υπουργός Παιδείας

Αρμπέν Αχμέταϊ - Υπουργός Οικονομίας & Οικονομικών

Ντιτμίρ Μπουσάτη - Υπουργός Εξωτερικών

Μιρέλα Κουμπάρο - Υπουργός Πολιτισμού

Νταμιάν Γκικνούρη - Υπουργός Ενέργειας

Νίκο Πελέση -Υπουργός Αγροτικής πολιτικής

Σονίλα Κιάτο - Υπουργός Προστασίας της Επιχειρηματικότητας

Σύμφωνα με το himara.gr, οι αλλαγές έχουν αγγίξει και την θέση του αναπληρωτή του πρωθυπουργού, όπου απομακρύνεται η Σενίντα Μέσι και στην θέση της διορίζεται ο Εριόν Μπράτσε. Ανακοινώθηκε η επαναλειτουργία του Υπουργείου για τις Σχέσεις με το Κοινοβούλιο, όπου διορίζεται αρμόδια υπουργός η Ελίσα Σπιροπάλη.

Από τον ανασχηματισμό διασώζονται οι:

Σάντερ Λέσαϊ, Όλτα Τζάτσκαϊ, Παντελή Μάϊκο, Ετλίντα Γκιόναϊ, Μπλέντι και Οκγκέρτα Μαναστηρλίου. Για τους δύο τελευταίους, ο Ράμα έδωσε διορία έξι μηνών για να εκπληρώσουν τους στόχους τους, σε αντίθετη περίπτωση, ανέφερε ότι κινδυνεύουν με αποπομπή.

Ποιος είναι ο νέος Υπουργός Εξωτερικών


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο νέος Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας είναι ο Κοσοβάρος Γκέντ Τσάκα. Διετέλεσε σύμβουλος του Ράμα για διπλωματικές υποθέσεις και από τον Ιούνιο του 2018 ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή ΥΠΕΞ.

Ως αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, ήταν μέλος της ομάδας διαπραγμάτευσης για την πορεία ένταξης της Αλβανίας στην Ε.Ε.Πηγή
cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου