Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018

Η Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου ζητά εθελοντές για το ΣαββατοκύριακοΑγαπητά μέλη της Ελληνικής Κοινότητας  Βερολίνου & του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου,


Είμαστε στην ιδιαιτέρα ευχάριστη θέση να σας γνωστοποιήσουμε, ότι οι κοπιώδεις αγώνες της Ελληνικής Κοινότητας για τα ελληνικά κοιμητήρια του Βερολίνου αποφέρουν καρπούς!

Καταρχάς, ήδη όπως έχει ανακοινωθεί και στην τελευταία γενική συνέλευση, έχουμε εξασφαλίσει την επέκταση του χώρου ταφής. Ενώ είχαν μείνει ελάχιστες θέσεις ταφής για τους Έλληνες ή/και Ελληνορθόδοξους του Βερολίνου - Βρανδεμβούργου, πλέον έχουμε στη διάθεσή μας όλα τα τμήματα από το αρχικό τεμάχιο, που μας είχε παραχωρηθεί, μέχρι και το παρεκκλήσι. Αυτή η επέκταση, είναι περίπου τριπλάσια από τον χώρο που είχαμε εώς πρότινος.

Έχουν ήδη αγοραστεί οι σταυροί προς αντικατάσταση των κατεστραμμένων τάφων. Το κόστος αυτών των σταυρών προσπαθούμε να το καλύψουμε ακόμη με δωρεές. Αν επιθυμείτε να συμβάλετε σε αυτό το σκοπό, μπορείτε ακόμη να καταθέσετε χρήματα στο λογαριασμό της Κοινότητας (Hellenische Gemeinde zu Berlin e.V. Postbank – ΙΒΑΝ: DE 04100100100536885101) ή με ένα μόνο κλικ στο PayPal (https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr…) με αιτιολογία "Friedhof - το όνομά σας". Αξίζει να σημειώσουμε, ότι ευπρεπισμός και η συντήρηση των υπαρχόντων τάφων, πέραν από ηθική υποχρέωση, αποτελεί και υποχρέωσή μας για να μπορούμε να διατηρούμε το δικό μας, ελληνικό χώρο στο κοιμητήριο.

Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει εντός του Σαββατοκύριακου (15-16 Δεκεμβρίου) να αποκαταστήσουμε το υπάρχον τμήμα! Και γι' αυτό χρειαζόμαστε κάθε εθελοντή! Όσοι μπορείτε να συμμετάσχετε σε αυτή την προσπάθεια παρακαλούμε δηλώσετε συμμετοχή στην κα Τσιάρτα, στο 015733903057.

Πολύτιμοι αρωγοί σε αυτόν τον αγώνα μας, μέχρι τώρα, είναι η κα Eleni Werth-Mavridou, η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία Βερολίνου (Ενορία Αναλήψεως του Κυρίου), οι Ελληνικές Προξενικές Αρχές στο Βερολίνο και ο Πρόξενος κ. Φώτης Φιλέντας, το Γραφείο τελετών HAHN και φυσικά τη Διεύθυνση του Κοιμητηρίου "Dreifaltigkeitsfriedhof III".

Ελπίζουμε σε αυτό το τελευταίο βήμα, να είστε όλοι μαζί σας!

Με εκτίμηση,
εκ του ΔΣ της ΕΚΒ
ο Πρόεδρος
Παναγιώτης Ματλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου