Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2018

Απαγόρευσαν σε χιλιάδες τουρίστες να εισέλθουν στο Ισραήλ

Από τα τέσσερα εκατομμύρια τουρίστες που επισκέφθηκαν το Ισραήλ το 2018, απαγορεύτηκε η είσοδος σε σχεδόν 19.000 άτομα λόγω υποψιών ότι θα μπορούσαν να διαπράξουν αξιόποινες πράξεις, σύμφωνα με την Αρχή Πληθυσμού και Μετανάστευσης του Ισραήλ.


Σύμφωνα με την ισραηλινή ιστοσελίδα Globes, ο αριθμός των απαγορεύσεων ήταν 16.534 το 2016 και μόλις 1.870 το 2011, κάτι που συνιστά άλμα σε ποσοστό 900% μέσα σε επτά χρόνια. Σε αυτούς που απαγορεύτηκε η είσοδος, επέστρεψαν στη χώρα τους με σφραγίδα απαγόρευσης εισόδου στο διαβατήριό τους, κάτι που ίσως σημαίνει ότι δεν θα μπορούν να εισέλθουν στο Ισραήλ για αρκετά χρόνια.

Τρεις λόγοι μπορούν να αιτιολογήσουν την άρνηση του Ισραήλ να δεχθεί έναν τουρίστα: η υποψία ότι ο τουρίστας ήρθε στο Ισραήλ για λόγους μετανάστευσης, η υποψία ότι ένας τουρίστας μπορεί να διαπράξει αξιόποινες πράξεις ή αν υπάρχει υποψία ότι ο τουρίστας είναι πιθανόν να διαπράξει αδικήματα ασφαλείας.

Οι τουρίστες από τις περισσότερες χώρες, που επισκέπτονται το Ισραήλ, παίρνουν βίζα κατά τη διέλευση των συνόρων. Το προσωπικό μετανάστευσης του Ισραήλ έχει εκπαιδευτεί να υποβάλλει ερωτήσεις, σύμφωνα με τις οποίες μπορούν αποφασίσουν εάν θα αποδεχτούν έναν τουρίστα. Τα τελευταία χρόνια το Facebook και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αποδειχθεί ένα εξαιρετικό εργαλείο για υποβοήθηση του προσωπικού μετανάστευσης του Ισραήλ να κρίνει τις προσθέσεις των τουριστών που εισέρχονται στο Ισραήλ.

Επίσης η χώρα προέλευσης είναι ενδεικτική, αφού οι τουρίστες από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης δέχονται συνήθως περισσότερες ερωτήσεις, εξαιτίας της ανησυχίας ότι φθάνουν στο Ισραήλ να εργαστούν παράνομα ή ακόμα και να μεταναστεύουν.

Το ζήτημα της ασφάλειας είναι μια «ιερή αγελάδα» στα ισραηλινά αεροδρόμια και στα σημεία διέλευσης των συνόρων, ενώ είναι αμφιλεγόμενος ο τρόπος με τον οποίο ερωτώνται εισερχόμενοι τουρίστες και σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξαν καταγγελίες για αδικαιολόγητη πολιτική παρενόχληση. Η Αρχή Πληθυσμού και Μετανάστευσης επιμένει ότι όλες οι καταγγελίες διερευνώνται διεξοδικά.
 http://www.reporter.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου