Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2018

Προειδοποίηση για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα στη ΒαρκελώνηΤαξιδιωτική οδηγία προς τους Αμερικανούς πολίτες που σχεδιάζουν την περίοδο των εορτών να ταξιδέψουν στη Βαρκελώνη εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, προειδοποιώντας τους για την αυξημένη πιθανότητα τρομοκρατικής επίθεσης.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του στο Twitter, οι τουρίστες που θα πάνε στην Ισπανία το δωδεκαήμερο των γιορτών θα πρέπει να αγρυπνούν για ύποπτα οχήματα, αλλά και όταν κινούνται σε πολυσύχναστες περιοχές και συγκοινωνιακούς κόμβους καθώς «τρομοκράτες μπορούν να χτυπήσουν εντελώς απροειδοποίητα».


View image on TwitterTravel - State Dept
✔@TravelGov
#Spain: Exercise heightened caution around areas of vehicle movement, including buses, in the Las Ramblas area of Barcelona during Christmas and New Year’s. Terrorists may attack with little or no warning, targeting tourist locations, transportation hubs, and other public areas.
382
3:09 PM - Dec 23, 2018
884 people are talking about this

Twitter Ads info and privacyΤο επίπεδο αυξημένης επαγρύπνησης για την Ισπανία της αμερικανικής ταξιδιωτικής οδηγίας βρίσκεται στη δεύτερη από τις τέσσερις βαθμίδες, κάτω από εκείνη που συμβουλεύει τους πολίτες να «ξανασκεφτούν το ταξίδι».


Τον Αύγουστο του 2017 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 150 τραυματίστηκαν σε επιθέσεις με οχήματα στη Βαρκελώνη και το γειτονικό Καμπρίλς. Το επίπεδο συναγερμού στην Ισπανία βρίσκεται στην τέταρτη από τις συνολικά πέντε βαθμίδες από την τρομοκρατική επίθεση του Ιανουαρίου του 2015 στα γραφεία της εβδομαδιαίας σατιρικής επιθεώρησης Charlie Hebdo στη Γαλλία.
https://www.newsone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου