Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018

Ιταλία: Ξεκινά η κατεδάφιση της γέφυρας Μοράντι στη ΓένοβαΗ κατάρρευση τμήματος της οδογέφυρας Μοράντι στη Γένοβα στοίχισε τη ζωή 43 ανθρώπων. Τέσσερις μήνες μετά την τραγωδία, ξεκινούν τα έργα κατεδάφισης του τμήματος της γέφυρας που στέκεται ακόμη.


Το έργο της κατεδάφισης έχουν αναλάβει πέντε εταιρείες, ενώ το κόστος αναμένεται να αγγίξει τα 19 εκατομμύρια ευρώ. Η οικοδόμηση της νέας γέφυρας θα αρχίσει στο τέλος Μαρτίου και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2019.
«Θέλουμε να λύσουμε αυτό το ζήτημα, διότι είναι σημαντικό όχι μόνο για την πόλη, αλλά και για ολόκληρη περιοχή, για αυτό το τμήμα της βόρειας Ιταλίας. Τολμώ να πω πως έχει μεγάλη σημασία για την Ελβετία και τη Γαλλία» υποστηρίζει ο δήμαρχος της πόλης, Μάρκο Μπούτσι.

Όσο για την δικαστική έρευνα, ο ιταλικός Tύπος υποστηρίζει ότι ουδείς από όσους έχουν λάβει κλήση σε απολογία έχει δείξει διάθεση συνεργασίας με τις Αρχές.

Η κυβέρνηση Κόντε θεωρεί ότι η Γένοβα «θα πρέπει να γίνει σύμβολο της αναγέννησης όλης της Ιταλίας». Σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών, η νέα γέφυρα πρέπει να παραδοθεί μέχρι το τέλος του 2019. Ο Ντανίλο Τονινέλλι δήλωσε ακόμη ότι θα δοθεί αποζημίωση στις οικογένειες που ζουν κοντά στη γέφυρα, διότι θα ταλαιπωρηθούν τους επόμενους μήνες.

Πολλοί σχολιαστές, βέβαια, εκφράζουν αμφιβολίες για το αν η όλη προσπάθεια θα μπορέσει να ολοκληρωθεί τόσο σύντομα, δεδομένου ότι και η έγκριση των πρώτων μέτρων για τη στήριξη των πληγέντων και τη διαδικασία ανοικοδόμησης στην ιταλική βουλή και γερουσία έγινε «μετ’ εμποδίων».

Έπειτα από πολλές καθυστερήσεις πρόκειται, επομένως, για στοίχημα καίριας σημασίας για την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε.

Πηγή: euronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου