Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2018

Προσπάθειες για τη λειτουργία του Ελληνικού Σχολείου στο ΑμμάνΓονείς , Μαθητές και Φίλοι του Ελληνικού Σχολείου στο Αμμάν
Ο Σύλλογος Ελληνίδων Ιορδανίας με τίμησε με την ανάθεση του έργου του Συντονιστή των ενεργειών που θα χρειαστούν για την λειτουργία του Σχολείου μας. Το ΔΣ του ΣΕΙ και εγω προσωπικά αφιερωνουμε καθημερινά σχεδόν από το χρόνο μας και τις δραστηριότητές μας στην ιδέα να επαναλειτουργησει το Ελληνικό Σχολείο.

Θέλω να μοιραστώ μαζί σας την πορεία των ενεργειών μας, και παρακαλώ διαδόσατε το παρόν ιδίως στους μη ελληνόφωνους.
Απευθύνομαι, βεβαίως, στην ελληνική κοινότητα του Αμμάν, η οποία γνωρίζει από ετών τα προβλήματα στη λειτουργία του Ελληνικού Σχολείου, Ωστόσο επιγραμματικά θα αναφέρω ότι πρώτιστο μέλημα του ΣΕΙ ειναι η εξεύρεση λύσης
1. στη Στέγαση του Σχολείου και
2. στη στελέχωση με κατάλληλο εκπαιδευτικό- Δάσκαλο.
Στην προσπαθειά μας δεν είμαστε μόνοι μας. Έχουμε την αμέριστη συμπαράσταση του Πρέσβη της Ελλάδας κ. Μπορνόβα και του Δεσπότη Χριστόφορου. Ανταποκρίθηκαν άμεσα στα αιτήματα του ΣΕΙ και αμφότεροι εξέφρασαν το όραμα και την ελπίδα δημιουργίας Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού και εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας.
Ήδη αναμένουμε, με μέριμνα του Δεσπότη, τη συνάντησή μας με τη Διευθύντρια του σχολείου Διόδωρος προκειμένου να μας παραχωρηθούν δωρεάν αίθουσες διδασκαλίας και χώρος εκδηλώσεων.
Έχουμε έρθει σε επαφή με τους αρμοδίους υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας στο Κάιρο και την Αθήνα προκειμένου να επιτύχουμε Προκήρυξη για την κάλυψη της θέσης του εκπαιδευτικού Δασκάλου στο Σχολείο μας. Εννοείται το επίσημο αίτημα για τοποθέτηση Δασκάλου προυποθέτει τη συμφωνία με το σχολείο Διόδωρος για τις αίθουσες.
Σημειωτέον ότι ο εκπαιδευτικός θα παίρνει μισθό 850 ευρώ. ΔΕΝ δικαιούται επιμισθίου ο πεπειραμένος, μόνον ο πρωτοδιόριστος Επίσης ΔΕΝ δικαιούται επιμισθίου όποιος έχει διδάξει και στο παρελθόν στο εξωτερικό. Επίσης, οι πληροφορίες μας λένε ότι το επιμίσθιο καταβάλλεται στον δικαιούμενο άτακτα και με καθυστέρηση.
Τέλος και όπως άλλωστε ξέρετε, ήδη έχουμε καταρτίσει τη συγκεντρωτική κατάσταση των μαθητών που θα συμμετέχουν. Αναμένετε προσεχώς νέα επικοινωνία από το ΣΕΙ για περισσοτερα στοιχεία των μαθητών.

Αποφασίσαμε το Σχολείο να αρχίσει μαθηματα μόλις οριστικοποιηθεί η στέγασή του, Κυρίως για να μην χαθεί η επαφή των παιδιών με τη γλώσσα. Πρέπει όλοι να υποστηρίξουμε την προσπάθεια που θα κάνουν εθελοντικά οι γονείς με μόρφωση πανεπιστημιακού επιπέδου και άριστη γνώση ελληνικών που φιλότιμα προσεφέρθηκαν να διδάξουν μέχρι το διορισμό Δασκάλου από το Υπουργείο.
Γονείς και Φίλοι του Σχολείου,
Η συμμετοχή των παιδιών στα μαθήματα, από μέρους μας θεωρείται δεδομένη .
Η συμμετοχή σας στις δαπάνες του Σχολείου με δίδακτρα ευλόγου ποσού ειναι επίσης αυτονόητη .
ΌΜΩΣ, ας μη γελιόμαστε, το Σχολείο δε θα λειτουργήσει χωρίς την δραστηριοποιήση όλων των Γονέων και ολόκληρης της Ελληνικής Κοινότητας στην Ιορδανία, πέραν των πιο πάνω.
Ενημερώσατε τις οικογένειές σας και τους φίλους στην Ελλάδα ότι αναζητούμε διορισμένο εκπαιδευτικό Δάσκαλο με συνείδηση της αποστολής του, ο οποίος να έχει το χάρισμα να κρατήσει τα παιδιά μας στο σχολείο, με θεατρικές παραστάσεις, εορταστικές εκδηλώσεις, χοροδιδασκαλία. Εξηγήστε την καλή ποιότητα ζωής στην Ιορδανία και τις ιδιαιτερότητες της κοινωνίας. Τον/την θέλουμε να έρθει για να μείνει. Φέρτε τον/την σε επαφή μαζί μου, προ της δημοσίευσης της προκήρυξης.

Πρέπει να προτείνουμε ένα δελεαστικό οικονομικό πακέτο προς το Δάσκαλο. Κρίνουμε ότι συνολικώς (συμπεριλαμβανομένου του μισθού του) ποσό 1200 JD ειναι εύλογο μηνιαιο εισοδημα για να εκδηλωθεί σοβαρό ενδιαφέρον.

Διαθέσατε ΣΠΙΤΙ για το Δάσκαλο, Ενα ευπρεπές μικρό διαμέρισμα πλησίον του Διόδωρος «λύνει τα χέρια» του ανθρώπου που καλούμε να μετακομίσει στη Χώρα μας . Παρακαλώ επικοινωνήσατε μαζί μου σχετικά.
Προσφέρατε ΧΟΡΗΓΪΕΣ , ΔΩΡΕΕΣ από τις επιχειρήσεις σας στην Ιορδανία. Φέρτε μας σε επαφή με φιλέλληνες Ιορδανούς επιχειρηματίες που θα μπορούσαν να συνδράμουν οικονομικά στο Σχολείο.
Ας μη κρυβόμαστε , με το μισθό του ελληνικού δημοσίου και με 5 ή 10 δηνάρια το μάθημα ανά μαθητή, ούτε ο δάσκαλος πληρώνεται ούτε πολιτιστική εκδήλωση μπορεί να γίνει, ούτε τα αναλώσιμα του σχολείου καλύπτονται.
Εμείς οι ίδιοι θέλουμε να διατηρήσουμε την Ελληνικότητά μας και πρέπει να την υποστηρίξουμε οικονομικά Μόνοι μας και από το υστέρημά μας.

Αναλώσατε τις γνωριμίες σας στην Ελλάδα. Στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων (σε τράπεζες, τηλεπικοινωνιες , σουπερμάκετ), σε πολιτιστικά Ιδρύματα (π.χ Νιάρχος, Ρόταρις) μπορούν να προωθησουν το αίτημά μας για οικονομική υποστήριξη του Ελληνικού Σχολείου του Αμμάν. Φέρτε μας σε επαφή.
Συνδέστε μας με το καταλλήλο πρόσωπο στην Ελλάδα (..το γνωστό ...Ουάστα) για την σύντομευση της γραφειοκρατίας στην αποστολή Δασκάλου. Μη διστάσετε, ειναι για καλό σκοπό.
Παρακαλώ για κάθε άλλη σκέψη ή ενέργεια μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Ευχαριστώ για το χρόνο Σας να διαβάσετε το ομολογουμένως μακροσκελές κείμενο .
Φιλικά
Χρίστος Θηβαίος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου