Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου 2018

Χάος στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης - λόγω έλλειψης προσωπικούΧιλιάδες επιβάτες κατάφεραν να πετάξουν την Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου από το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, έπειτα από ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο, κατά το οποίο περί τους 3.000 ταξιδιώτες έχασαν τις πτήσεις τους λόγω των σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό.


Τα σημεία ελέγχου ασφαλείας στον τερματικό σταθμό 1 της Φρανκφούρτης, όπου χειρίζονται πολλές διεθνείς συνδέσεις πρωτίστως προς την Ασία και τη Μέση Ανατολή, ήταν υπερφορτωμένα με αποτέλεσμα πολλοί ταξιδιώτες να περιμένουν περισσότερα από 90 λεπτά για να περάσουν.

Σύμφωνα με τη Lufthansa, το αποτέλεσμα ήταν να υπάρξουν καθυστερήσεις σε 88 πτήσεις, καθώς αφού οι επιβάτες δεν ήταν εγκαίρως στις πύλες αναχώρησης, οι αποσκευές τους έπρεπε να ξεφορτωθούν από τα αεροσκάφη.

Στη διάρκεια ενός τυπικού Σαββατοκύριακου, το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης εξυπηρετεί 150.000 - 180.000 επιβάτες. Το περασμένο Σαββατοκύριακο, όμως, η διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου, η Fraport, εκτίμησε ότι πέρασαν 200.000 επιβάτες.

Όπως αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος, το προσωπικό δεν ήταν αρκετό για να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες λόγω των εορτών, σύμφωνα με την Deutsche Welle. Έντονες επικρίσεις υπήρξαν επίσης επειδή οι επιβάτες υποχρεώθηκαν σε έλεγχο των χειραποσκευών τους, γεγονός που καθυστερούσε πολύ τη διαδικασία ελέγχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου