Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2018

Κύπρος: Εγκλωβισμένα αυτοκίνητα στον δρόμο Πλατρών-ΤρόοδουςH χιονόπτωση στα υψηλότερα ορεινά και γενικότερα οι καιρικές συνθήκες έχουν προκαλέσει μικροπροβλήματα στο οδικό δίκτυο, με την Αστυνομία να εκδίδει ανακοίνωση για την κατάσταση των δρόμων και προτροπές προς τους οδηγούς.

Προτρέπονται οι οδηγοί να κινούνται με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα και να τηρούν απόσταση ασφαλείας από προπορευόμενα οχήματα, προς αποφυγή τροχαίων δυστυχημάτων.

Λόγω των καιρικών συνθηκών η κατάσταση στο οδικό δίκτυο έχει ως ακολούθως:

Δρόμοι ανοικτοί για οχήματα 4Χ4 ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες

Πλατρών – Τροόδους

Επίσης, οι ακόλουθοι δρόμοι παραμένουν ολισθηροί:

Πλατανιών – Καρβουνά
Κακοπετριάς – Προδρόμου
Πεδουλά – Προδρόμου
Προδρόμου – Τροόδους
Προδρόμου – Τροοδίτισσας
Πεδουλά – Pinewood – Κακοπετριάς
Πεδουλά – Κύκκου
Προδρόμου – Λεμύθου.

Χιονισμένο τοπίο και στον Πεδουλά

Σε δηλώσεις του το πρωί στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο κοινοτάρχης Πεδουλά Μάριος Θεοχάρους ανέφερε πως αν και η χιονόπτωση κατά τις βραδινές ώρες δεν ήταν τόσο έντονη ωστόσο το τοπίο είναι χιονισμένο με τους δρόμους να είναι αρκετά ολισθιροί.

Τα ξενοδοχεία όπως είπε, είναι σχεδόν γεμάτα προσφέροντας έναν ευχάριστο θέαμα σε όσους αποφάσισαν να επισκεφθούν την περιοχή. Επισημαίνεται ωστόσο ότι υπήρξαν 2-3 περιστατικά ακινητοποίησης οχημάτων τα οποία δεν ήταν εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες όμως ευτυχώς δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός.

Παράλληλα τόνισε πως η έντονη χιονόπτωση παρατηρήθηκε την Πέμπτη το απόγευμα από της 14:30 μέχρι και τις 18:00 ωστόσο λόγω ψηλότερων θερμοκρασιών δεν η στάθμη του χιονιού δεν έχει ξεπεράσει τα 2 εκατοστά. Την ίδια στιγμή ο κ. Θεοχάρους αναφέρθηκε και στα προβλήματα που βιώνουν οι κάτοικοι τόσο του χωριού καθώς έχουν κοπεί όλα τα επιδόματα από το 2013, όπως αυτό της θέρμανσης αφού οι κάτοικοι των ορεινών χωριών καταβάλουν ένα αρκετά μεγάλο πόσο για να μπορέσουν να περάσουν τον χειμώνα.

Επίσης, όπως ανέφερε ο κοινοτάρχης, ένα ακόμη πρόβλημα είναι και η αναβάθμιση του νοσοκομείου στην Κυπερούντα καθώς, όπως είπε, τα αιτήματα των κατοίκων τόσο για το νοσοκομείο όσο και για τα κέντρα υγείας βρίσκονται εδώ και καιρό στα χέρια του Υπουργού Υγείας και οι διαδικασίες δεν έχουν καν ξεκινήσεις. Σημειώνει παράλληλα ότι είναι πιο εύκολο για τους κατοίκους της περιοχής η αναβάθμιση και του νοσοκομείου αλλά και του οδικού δικτύου για να μην χρειάζεται να μεταβαίνουν στο κέντρο της Λευκωσίας.

Εγκλωβισμένα αυτοκίνητα στον δρόμο Πλατρών – Τρόοδους
Δύο με τρία αυτοκίνητα που επιχείρησαν να φτάσουν στην πλατεία Τροόδους από τον δρόμο Πλατρών – Τροόδους χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες ή κίνηση στους 4 τροχούς, εγκλωβίστηκαν, με την Αστυνομία και πολίτες να προσπαθούν να τα απεγκλωβίσουν.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ το μέλος της Αστυνομικής Δύναμης Φώτης Φωτίου, που υπηρετεί στον Αστυνομικό Σταθμό Τροόδους, που ήταν επιτόπου, τα αυτοκίνητα τύπου σαλούν είχαν εγκλωβιστεί στα αριστερά του δρόμου και ένα τζιπ είχε αναποδογυριστεί σε χαντάκι. Δεν υπήρχαν τραυματισμοί, δήλωσε και τόνισε ότι οι δρόμοι είναι «παγοδρόμια» και γι’ αυτό επικίνδυνοι.

Όσοι θέλουν να επισκεφθούν την πλατεία Τροόδους και την κορυφή του Ολύμπου, να μην το πράξουν εάν δεν έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες στα αυτοκίνητά τους και κίνηση και στους 4 τροχούς, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Φωτίου.
http://www.kathimerini.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου