Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018

Παρέλυσαν οι συγκοινωνίες στη ΓερμανίαΜε αφορμή την προειδοποιητική απεργία των εργαζομένων της, η Deutsche Bahn (DB-Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι) ακύρωσε όλα τα υπεραστικά δρομολόγια στη Γερμανία. Οι ακυρώσεις αφορούν όλα εκείνα που εκτελούνται από τρένα ICE και IC, διευκρίνισε εκπρόσωπος της DB. Η απεργία συμπαρασύρει όμως και το περιφερειακό και προαστιακό δίκτυο, όπου υπάρχουν επίσης εκατοντάδες ακυρώσεις δρομολογίων.

Αν και η απεργία του Συνδικάτου Σιδηροδρόμων και Συγκοινωνιών EVG είναι τρίωρη -ξεκίνησε στις 05.00 το πρωί της Δευτέρας και επρόκειτο  να διαρκέσει μόλις μέχρι τις 08.00- η DB προειδοποιεί τους ταξιδιώτες για σημαντικές καθυστερήσεις στα υπεραστικά δρομολόγια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και προτείνει, εφόσον είναι δυνατόν, να ταξιδέψουν αύριο, Τρίτη.
7,5% ζητεί το συνδικάτο

Τα εντονότερα προβλήματα παρατηρούνται στο περιφερειακό δίκτυο της Βαυαρίας, όπου έχει διακοπεί το μεγαλύτερο μέρος των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών, καθώς και στα κρατίδια της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας (2,4 εκατ. άνθρωποι χρησιμοποιούν καθημερινά τα τρένα) και Βάδης-Βυρτεμβέργης.


Το περασμένο Σάββατο το συνδικάτο EVG εγκατέλειψε το τραπέζι των διαπραγματεύσεων απορρίπτοντας την ανεπαρκή, όπως τη χαρακτήρισε, προσφορά των εργοδοτών. Το EVG ζητεί αυξήσεις ύψους 7,5% για τους περίπου 160.000 εργαζομένους. Η Deutsche Bahn από τη μεριά της κατέθεσε ένα «πακέτο 7%» όπως το ονομάζει, το οποίο προβλέπει για τα επόμενα δυόμισι χρόνια δύο μισθολογικές αυξήσεις συνολικού ύψους 5,1% και μια εφάπαξ πληρωμή, ύψους 500 ευρώ.Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου