Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2018

Γαλλία:Νεογέννητο πεθαίνει αν δεν βρει άμεσα μία υγιή καρδιά

Το δράμα των Χριστουγέννων για τους γονείς ενός βρέφους που κινδυνεύει από ώρα σε ώρα να ξεψυχήσει αν δεν βρεθεί άμεσα μία υγιής καρδιά για μεταμόσχευση!


Ο Αντουάν, ένα βρέφος από τη Γαλλία, μόλις έκλεισε έναν μήνα ζωής, όμως μια κούρσα ενάντια στον χρόνο έχει ήδη ξεκινήσει, από τα πρώτα λεπτά της γέννησής του.

Ο μικρός έχει ανάγκη “από μια καινούργια καρδιά για να συνεχίζει να ζει” και οι γονείς του απηύθυναν έκκληση μέσω του Facebook, προκειμένου να μπορέσει να υποβληθεί το παιδί τους σε μεταμόσχευση.

“Ο Αντουάν ήταν μόλις τριών ημερών όταν οι γιατροί μας είπαν ότι υποφέρει από καρδιακή ανεπάρκεια, η οποία εμποδίζει την καρδιά του να λειτουργήσει κανονικά” εξήγησε ο πατέρας του παιδιού, ο Κεβίν Σαλαγέ, που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

“Είπαν επίσης ότι η καρδιά θα αποδυναμωθεί σταδιακά όπως και τα όργανα που αιματώνει και η μοναδική ευκαιρία για να επιβιώσει ο Αντουάν θα ήταν μια μεταμόσχευση” σημείωσε ο 30χρονος, από το Ιζέρ.

Το αγοράκι έχει εγγραφεί στη λίστα μεταμοσχεύσεων και νοσηλεύεται στην καρδιολογική κλινική του Μπρον, κοντά στη Λιόν, όπου οι γονείς του βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό του, ενώ δεν κατάφερε να πάει ποτέ στο σπίτι του.

“Πριν κλείσει τις 30 ημέρες ζωής, η επέμβαση ήταν λεπτή, όμως αυτό το περιθώριο για τον Αντουάν δεν ισχύει. Τώρα ο οργανισμός του μπορεί να αντέξει τη μεταμόσχευση” υπογράμμισε ο Κεβίν Σαλαγέ.

Προκειμένου να ευαισθητοποιήσει το κοινό για την επείγουσα κατάσταση, όπως επίσης τη δωρεά οργάνων, οι γονείς του αγοριού δημιούργησαν στο Facebook μια σελίδα με τίτλο: “μια καρδιά για τον Αντουάν”, όπου έχουν έως σήμερα εγγραφεί 2.800 μέλη.

“Έχω ανάγκη από μια νέα καρδιά για να συνεχίζω να ζω. Η μεταμόσχευση είναι η μοναδική μου ελπίδα” αναφέρεται στη σελίδα.

“Κατά μέσο όρο δύο στους τρεις γονείς αρνούνται το παιδί του να γίνει δωρητής. Είναι ήδη πολύ σκληρό να χάνει κανείς ένα παιδί, επομένως το να ζητάμε εμείς να πάρουμε την καρδιά του, δεν είναι προφανώς εύκολο να το αποδεχθεί κανείς. (…) Όμως ένας μονάχα άνθρωπος να ευαισθητοποιηθεί μπορεί να σώσει ένα παιδί” υπογράμμισε ο πατέρας του μικρούλη.

Οι γονείς του Αντουάν ήρθαν αντιμέτωποι το 2017 με τον θάνατο της πρώτης τους κόρης, της Γκαμπριέλ, που ήταν μόλις 23 ημερών, καθώς υπέφερε από την ίδια ασθένεια.
πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου