Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2018

Σουηδία: Αντικαθιστούν τις παραδοσιακές κάρτες με εμφυτεύσιμα τσιπΜικροτσίπ, στο μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού, που εμφυτεύονται κάτω από το δέρμα τους, επιλέγουν να τοποθετήσουν χιλιάδες άτομα στη Σουηδία αντικαθιστώντας με αυτόν τον τρόπο τα δελτία της ταυτότητάς τους και τις πιστωτικές τους κάρτες.

Τα τσιπ, τα οποία εμφυτεύονται κάτω από το δέρμα μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη, χρησιμοποιούν τεχνολογία επικοινωνίας κοντινού πεδίου και μπορούν να αντικαταστήσουν όλες τις βασικές κάρτες.
Η νέα αυτή μέθοδος έρχεται να μας λύσει τα χέρια και να μας απαλλάξει από τις κάρτες που μας ταλαιπωρούν καθημερινά.
«Το έχω συνέχεια μαζί μου και αυτό είναι το καλό. Δεν μπορώ να το χάσω. Μπορώ να μπαίνω στο χώρο εργασίας μου πάντα ακόμα και αν έχω ξεχάσει την κάρτα εισόδου» δήλωσε η Μαριάν Χέρνβαλ, ειδική εμπειρογνώμονας για το διαδίκτυο και την ανάλυση δεδομένων που επέλεξε να εφαρμόσει αυτή τη νέα τεχνολογία.

«Και αυτά τα τσιπ μπορούν να χακαριστούν αλλά δυσκολότερα λόγω του μικρού μεγέθους τους. Το τοποθετήσαμε πίσω από έναν φυσικό τοίχο. Και περιορίσαμε έτσι το φάσμα» δήλωσε ο Γιόβαν Όστερλουν της εταιρείας κατασκευής των εμφυτευμάτων.

Είναι τόσοι πολλοί οι Σουηδοί που επιθυμούν να τοποθετήσουν το τσιπάκι που η βασική εταιρεία που τα παρέχει δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα αιτήματα.


Πηγή: http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου