Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018

Στο Κρητικό Χωριό της Μελβούρνης ο Μητροπολίτης Νέας ΖηλανδίαςΔείπνο προς τιμήν του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρωνος Κτιστάκη και της ομάδας του παρέθεσε η Παγκρήτια Ενωση Μελβούρνης στη Λέσχη των Μελών του Κρητικού Χωριού.

Τον Σεβασμιότατο υποδέχτηκαν ο πρόεδρος κ. Ιωάννης Νικολακάκης με τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, του Γυναίκειου τμήματος αλλά και της Νεολαίας. Το δείπνο τίμησε επίσης και ο πάτερ Γεώργιος Αδαμάκης, εφημέριος της Ενορίας των Αγίων Αναργύρων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Κατά την διάρκεια της βραδιάς δόθηκε η ευκαιρία στα Μέλη της Ενωσης να γνωριστούν με τον Μητροπολίτη και να ανταλλάξουν ιστορίες και ευχές, να κάνουν καινούργιες γνωριμίες και προπαντός να θυμηθούν κοινούς φίλους στην Κρήτη. Κατά τον πολύ μεστό και συγκινητικό του λόγο ο Σεβασμιότατος ευχαρίστησε την Παγκρήτια Ενωση Μελβούρνης για την ζεστή και γεμάτο από αγάπη φιλοξενία, ενώ έκανε μια εκτενή αναφορά για τα έργα που ετοιμάζει η Μητρόπολη της Νέας Ζηλανδίας, αναφερόμενος στους προκατόχους του, για της προκλήσεις του Ελληνισμού της Νέας Ζηλανδίας αλλά επίσης και για τις Ελληνο Ορθόδοξες Ιεραποστολές στα νησιά του Ειρηνικού και ειδικά στο Φίτζι, στην Τόγκα και στην Σαμόα με το κτίσιμο νέο Ορθοδόξων ναών.

Τελειώνοντας ανέφερε για τα άξια έργα που έχουν καταφέρει οι Απόδημοι Κρήτες και ειδικά οι .Κρήτες της Μελβούρνης

Με τη σειρά του ο Πρόεδρος της Παγκρήτιας Ενωσης Μελβούρνης κ. Ιωάννης Νικολακάκης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την τιμή που έκανε στην Παγκρήτια Ενωση να παραβρεθεί, του θύμισε ότι η Παγκρήτια Ενωση Μελβούρνης έχει στο παρελθόν στηρίξει τις Ιεραποστολές στα νησιά του Φίτζι με δωρεά ρούχων, βιβλίων και δώρων μετά την επίσκεψη του τότε προέδρου κ. Αντώνη Τσουρδαλάκη.

Του υπενθύμισε επίσης ότι η Ενωση θα είναι αρωγός στην προσπάθειά του στο μέλλον ενώ παράλληλα τον τίμησε με την εικόνα τον Αγίων Τεσσάρων Νεο-Μαρτύρων Ρεθύμνης και με κάποιες εκδόσεις βιβλίων της Παγκρήτιας Ενωσης.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τον Σεβασμιότατο συνόδευαν από την Νέα Ζηλανδία ο πάτερ Γεώργιος Καννέλης, εφημέριος της Ενορίας του Χάμιλτον της Νέας Ζηλανδίας, με καταγωγή από το Καλαμίτσι Αλέξανδρου Αποκορώνου Χανίων και ο γραμματέας του Σεβασμιότατου κ. Ευάγγελος Καμπιτάκης με καταγωγή από το Ηράκλειο Κρήτης.

Κατά την αποχώρησή τους έδωσαν όλοι ραντεβού στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2019 στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κρητών στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Πηγή: Παγκρήτια Ενωση Μελβούρνης.

https://www.ekirikas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου