Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018

Ο Δρ. Γ. Σκρέτας θα αναπτύξει τροποποιημένα βακτήρια που θα επιταχύνουν την ανακάλυψη φαρμάκων κατά ασθενειώνΟ ερευνητής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Δρ. Γεώργιος Σκρέτας επιλέχθηκε για χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας European Research Council(ERC) με Consolidator Grant για την πρότασή του με τίτλο "A unified drug discovery platform for protein misfolding diseases" (Ακρωνύμιο: ProMiDis).


Στο πλαίσιο του ProMiDis, ο Δρ. Γ. Σκρέτας θα αναπτύξει τροποποιημένα βακτήρια που θα επιταχύνουν την ανακάλυψη φαρμάκων κατά ασθενειών που προκαλούνται από προβληματική αναδίπλωση πρωτεϊνών. Σημειώνεται ότι αυτή είναι η πρώτη χρηματοδότηση από το ERC για την Ελλάδα στην κατηγορία "Εφαρμοσμένες Επιστήμες Ζωής" και μόνο το δεύτερο Grant Consolidator για τη χώρα μας στις Επιστήμες της Ζωής.

Tο ERC ανακοίνωσε τους αποδέκτες του διαγωνισμού Consolidator Grant: 291 κορυφαίους επιστήμονες από όλη την Ευρώπη. [https://erc.europa.eu/…/erc-2018-consolidator-grants-results]
Η χρηματοδότηση αυτών των ερευνητών, μέρος του προγράμματος έρευνας και καινοτομίας του προγράμματος «Ορίζοντας 2020», ανέρχεται συνολικά σε 573 εκατ. ευρώ και θα τους δώσει την ευκαιρία να δημιουργήσουν τις ομάδες τους και να εκτελέσουν ερευνητικό έργο με μεγάλο αντίκτυπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου