Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2018

Μάιντς : Συνελήφθη 26χρονος τρομοκράτηςΗ γερμανική αστυνομία στην πόλη του Μάιντς συνέλαβε εχθές έναν 26χρονο Σύρο, ως ύποπτο για τρομοκρατία.


Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, ο Σύρος ανήκε σε ομάδα τρομοκρατών, που προετοίμαζε μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα στην Ολλανδία.Ο Σύρος θα οδηγηθεί σήμερα στην εισαγγελία για να του απαγγελθούν κατηγορίες, ή η απέλαση του στην Ολλανδία, μια και εκεί εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης εναντίον του.

Την ίδια στιγμή στο Ρότερνταμ, οι ειδικές δυνάμεις της ολλανδικής αστυνομίας, πραγματοποίησαν εφόδους σε διαμερίσματα και συνέλαβαν άλλους τέσσερις συνεργούς του 26χρονου που συνελήφθη στη Γερμανία.

Και οι τέσσερις συλληφθέντες ανήκαν στην ομάδα που θα πραγματοποιούσε τρομοκρατικό χτύπημα στην Ολλανδία, ενώ δεν έχει διευκρινισθεί από τις αρχές το ποιος ακριβώς θα ήταν ο στόχος τους.

Να σημειωθεί πως στο τέλος Σεπτεμβρίου η ολλανδική αστυνομία είχε συλλάβει στην πόλη Άρνεμ επτά ύποπτους ισλαμιστές, οι οποίοι και προετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα σε φεστιβάλ μουσικής.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν δεκάδες κιλά υλικού για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών.
sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου