Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018

Γαλλία: Περικοπές 2.000 θέσεων εργασίας στους σιδηροδρόμουςΗ γαλλική δημόσια επιχείρηση των σιδηροδρόμων SNCF θα περικόψει 2.090 θέσεις εργασίας το 2019, σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού της για την επόμενη χρονιά, όπως παρουσιάστηκε την Τετάρτη, δήλωσαν συνδικαλιστές στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ο όμιλος, ο οποίος απασχολεί σχεδόν 150.000 εργαζομένους, σχεδιάζει να προχωρήσει σε 2.260 απολύσεις και να προσλάβει 170 υπαλλήλους το επόμενο έτος, σύμφωνα με στελέχη των συνδικάτων UNSA και CFDT.


Το γαλλικό κοινοβούλιο ενέκρινε τον Ιούνιο νόμο για την αναδιάρθρωση της δημόσιας επιχείρησης των γαλλικών σιδηροδρόμων, που έχει υψηλά χρέη, αψηφώντας τις τρίμηνες κυλιόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων εναντίον αυτής της μεταρρύθμισης.

Το πακέτο μέτρων που προωθείται θα μετατρέψει τη SNCF σε συμμετοχική εταιρεία, θα καταργήσει βαθμιαία το μονοπώλιό της στα σιδηροδρομικά δρομολόγια στο εσωτερικό της Γαλλίας από το 2020 και εξής, θα βάλει τέλος στις υψηλές συντάξεις και στα γενναία επιδόματα για τους νεοπροσλαμβανόμενους εργαζομένους, ενώ το γαλλικό Δημόσιο θα αναλάβει την εξόφληση ή τη διαγραφή μέρους των χρεών της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου