Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2018

La Jonquera: Το ισπανικό χωριό με τις 1.800 ιερόδουλες
«Sεx for sale» και «supermarket for sεx» είναι μερικοί μόλις από τους χαρακτηρισμούς που θα βρει κανείς διαβάζοντας αφιερώματα στο μικρό ισπανικό χωριό La Jonquera: Τον ναό της πορνείας.


1.800 πόρνες κατακλύζουν το χωριό – ορόσημο της ανηθικότητας στα βόρεια της Ισπανίας, οι οποίες αναζητούν τους πελάτες τους σε κάθε γωνιά των δρόμων αλλά και στα μεγαλύτερα sεx clubs της χώρας που αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες ετησίως.

Το La Jonquera των 3,5 χιλιάδων κατοίκων έχει αποτελέσει αιτία διχασμού για τον ευρωπαϊκό κόσμο.

+7

Από τη μία, οι ντόπιοι παραπονιούνται πως ο σeξοτουρισμός για τον οποίο φημίζεται η χώρα τους δεν αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση, ενώ από την άλλη οι τουρίστες μοιάζουν να έχουν λατρέψει τα ισπανικά εδάφη τα οποία φιλοξενούν τις πιο πρόθυμες και ενεργές ιερόδουλες της Ευρώπης.

Σε αυτόν τον τομέα, η Ισπανία έκανε τη διαφορά καταφέρνοντας να ξεπεράσει μέχρι και την Ολλανδία! Τι είναι, άλλωστε, το Αμστερνταμ μπροστά στο La Jonquera;Τουρίστες από όλη την Ευρώπη «τιμούν» τις εκδιδόμενες του εν λόγω χωριού με πρώτους και καλύτερους τους Γάλλους, οι οποίοι βρήκαν διέξοδο στο κοντινό χωριουδάκι των συνόρων της χώρας τους μετά τη μετατροπή των γαλλικών νόμων σχετικά με την «νόμιμη» πορνεία, το 2016.+7Πολλοί εξ’ αυτών ταξιδεύουν στο La Jonquera με μοναδικό σκοπό να περάσουν μερικές ώρες στα χέρια των έμπειρων εργατριών του sex.

«Το πρώτο πράγμα που βλέπει κανείς με το μπαίνει στη χώρα είναι οι πόρνες. Αυτό αποτελεί πρόβλημα που αφορά όλη τη χώρα, όχι μόνο το χωριό», υπογραμμίζει η δήμαρχος του χωριού, Σόνια Μαρτίνεζ, αναφερόμενη φυσικά όχι μόνο στις πόρνες που κάνουν πιάτσα στους δρόμους του χωριού, μα και στις πιο ακριβοπληρωμένες που εργάζονται στα περίφημα sεx clubs της Ισπανίας.

Διασημότερο όλων, το «Paradise» στη βορειοανατολική Ζιρόνα, στου οποίου τα 80 δωμάτια ιδρώνουν καθημερινά εκατοντάδες κορίτσια. Η τιμή τους; 120 ευρώ την ώρα.+7Εκεί θα βρει κανείς τις ωραιότερες των ωραιοτέρων ιερόδουλες, με καλογυμνασμένα κορμιά και πανύψηλα πόδια, έτοιμες να ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς πελάτες.

Και αν κρίνουμε από τα ντοκιμαντέρ που έχουν προβληθεί στα διεθνή Μέσα και όσα υποστήριξαν οι φανατικοί επισκέπτες των κοριτσιών, οι υπηρεσίες τους φημίζονται για την ποιότητά τους.+7Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης από τη μεριά του, δηλώνει εξαγριωμένος με όσους επιθυμούν το κλείσιμο του «Paradise» κάνοντας λόγο για σεξουαλική εκμετάλλευση των εργαζομένων. «Προσφέρω στα κορίτσια μου πρωινό, μεσημεριανό και δείπνο και τις αφήνω να κρατάνε ό,τι βγάζουν από τη δουλειά. Το λέτε αυτό εκμετάλλευση;», δηλώνει on camera.+7Η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η συντηρητική (;) κοινωνία δεν είναι τα μόνα θέματα που πέφτουν στο τραπέζι κάθε φορά που γίνεται λόγος για το άντρο της πορνείας είτε από τη μία είτε από την άλλη πλευρά.

Αυτό που κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα είναι το κατά πόσο τηρούνται οι βασικοί και άκρως απαραίτητοι κανόνες προστασίας τόσο των ιερόδουλων όσο και των πελατών, οι οποίοι επιδίδονται σε σεξουαλικές περιπτύξεις μεταξύ τους.+7Και μιλάμε, φυσικά, για ένα ωμό, δίχως αναστολές sex που έχει οδηγήσει σε δραματική αύξηση του ποσοστού εκείνων που καλούνται να αντιμετωπίσουν κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα…

http://www.reporter.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου