Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την εθνική επέτειο του "ΟΧΙ στη ΖάμπιαΜε την πρέπουσα λαμπρότητα και με κάθε επισημότητα τιμήθηκε η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία η πατρίδα μας εορτάζει μία από τις σημαντικότερες και ενδοξότερες σελίδες της παγκοσμίου ιστορίας της που είναι συνυφασμένη με την εκκλησιαστική εορτή της πανσθενούς Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Έθνος μας.

Το πρωί της μεγάλης διπλής εορτής τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου της Ελληνικής Κοινότητας της Λουσάκα Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η επίσημος Δοξολογία για τον εορτασμό του Ιστορικού Έπους του 1940, ιερουργουντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζαμπιας και Μαλάουι κ. Ιωάννου με τη συμμετοχή του ιερέα της πόλεως .
Πλήθος ευσεβών Χριστιανών, προσήλθαν για να εορτάσουν την εορτή της Αγίας Σκέπης , του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου και να τιμήσουν τους ήρωες που θυσίασαν τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας μας.Στη Θεία Λειτουργία καθώς και στην κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων παρευρέθη και ο Ορθόδοξος βουλευτής του Κοινοβουλίου της Ουγκάντα κ. Θεοδωρος Σεκεκουμπο ο οποίος βρίσκεται στη Ζάμπια με κλιμάκια βουλευτών από Αφρικανικές χώρες


Για την σπουδαιότητα της ημέρας μίλησε επίκαιρα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Ιωάννης ο οποίος επισήμανε ότι η ενότητα είναι ένα διαχρονικό μήνυμα, που με δύναμη και καθαρότητα εκπέμπει η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από τον Γενικό Πρόξενο της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Ζάμπια
κ. Μιχαήλ Κρουπνικ ενώ ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων εντός του χώρου της Ελληνικής κοινότητας
Εν συνεχεία κατατέθηκαν στέφανοι, κρατήθηκε σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και στη συνέχεια εψαλη ο Εθνικός Ύμνος .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου