Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018

Ιρλανδία: Γυναίκα μπήκε φυλακή γιατί άνοιξε μια συσκευασία με πατατάκια!O παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο!Μία γυναίκα πήγε φυλακή για πρόκληση φθοράς επειδή άνοιξε μια συσκευασία με πατατάκια αξίας 1,5 ευρώ! Ας δούμε όμως ΄όλο το χρονικό και πώς η 25χρονη Kathleen McDonagh που ζει στην Ιρλανδία, βρέθηκε πίσω από τα σίδερα (για δύο μήνες) όπως γράφει το BBC, για ένα τέτοιο…αδίκημα.


Το περιστατικό συνέβη σε κατάστημα της αλυσίδας Tesco στο Cork της Ιρλανδίας, στις 27 Δεκεμβρίου 2016. Η McDonagh μπήκε στον κατάστημα αν και της είχε απαγορευθεί η είσοδος- καθώς έχει ιστορικό μικροκλοπών και πρόκλησης φθορών- και άνοιξε μια συσκευασία Pringles.

Όπως υποστήριξε ενώπιον του δικαστηρίου, αυτό που ήθελε ανοίγοντας τα Pringles μπροστά στους άνδρες της εταιρείας security ήταν να τους αναγκάσει να την αφήσουν να παραμείνει εντός του καταστήματος αφού ήξερε πως σύντομα θα την έβγαζαν έξω. Όπως είπε «το άνοιξα ώστε να με αφήσουν να το πληρώσω» και άρα να παρατείνει την παραμονή της στο κατάστημα.

Οι υπεύθυνοι όμως είχαν άλλη άποψη. Η ασφάλεια, δεδομένου ότι είχε απαγορευθεί η είσοδος στη γυναίκα, αρνήθηκε να της επιτρέψει να πληρώσει για τα πατατάκια αλλά από την άλλη αφού η συσκευασία είχε ανοιχτεί δεν μπορούσε να πουληθεί.

Έτσι την κατηγόρησαν για πρόκληση φθοράς στα πατατάκια, συνελήφθη και ασκήθηκαν διώξεις σε βάρος της.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, η McDonagh ζήτησε από το δικαστήριο να δείξει επιείκεια αναγνωρίζοντας αφενός πως η γυναίκα άνοιξε συνειδητά τη συσκευασία για να την πληρώσει και δεν αρνήθηκε την ενοχή της και αφετέρου να λάβει υπόψιν του πως είχε πρόσφατα παντρευτεί και ήταν έγκυος.

Ο δικαστής όμως δεν πείστηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου