Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018

Εκδήλωση του Συνδέσμου Παλαιστινο-Ελληνικης και Κυπριακης φιλιας

Παρουσία ενός μεγάλου αριθμού μελών και φίλων του Συνδεσμου, από τη Ναμπλος, τη Ραμάλα, την Ιερουσαλήμ, τη Χεβρώνα και τη Βηθλεέμ
Υπό την αιγίδα του γενικό Πρόξενου της Ελλάδας στα Ιεροσόλυμα Εξοχότατο κ. Χρήστο Σοφιανόπουλο.
Και ο Εξοχότατο κ Σάββας Βλαδίμηρο, εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Παλαιστίνη
Και η παρουσία τον
Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Καζάκος
Ο δήμαρχος της Βηθλεέμ, ο κ Anton Salman
Ο Αντιδήμαρχος Beit Sahour κ. Makram Qumssia
Ο κ. Αναστάς Δαμιάνος, Πρόεδρος της Ελληνικής κοινότητας Ιερουσαλήμ
Και επικεφαλής των ιδρυμάτων της Βηθλεέμ
Ο Σύνδεσμος Παλαιστινο-Ελληνικης και Κυπριακης φιλιας διοργάνωσε εκδήλωση με την ευκαιρία Ελληνικής εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου του 1940 (ΌΧΙ),
της Ημέρας Ανεξαρτησίας της 58ης Δημοκρατίας της Κύπρου και της ένατης επετείου της Διακήρυξης Ανεξαρτησίας του Κράτους της Παλαιστίνης.
Τη Κυριακή 04/11/2018 στην αίθουσα του ξενοδοχείο (Shepherds House) – Μπετσαχούρ.
Τρια σημαντικά εθνικά και ιστορικά γεγονότα που έχουν δημιουργήσει λαμπρούς σταθμούς στην ελληνική, κυπριακή και παλαιστινιακή ιστορία. Και συγκέντρωσαν τρεις λαούς με ιστορικούς δεσμούς και μια ιστορία αγώνα ενάντια στην κατοχή με τις μορφές της, τονίζοντας ότι η ελευθερία, η ενότητα, η εθνική ανεξαρτησία και η δημοκρατία είναι μεταξύ των σταθερών και των ιερών αξιών που κατέχουν.
Παίρνουμε αυτήν την ευκαιρία σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις που περνάει το παλαιστινιακό ζήτημα για να απαιτήσουμε από την ελληνική κυβέρνηση και μέσω του γενικού Προξένου Χρήστου Σοφιανόπουλου να είναι δίπλα στον παλαιστινιακό λαό και να αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου