Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2018

Σχολείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Αθηναγόρας Α’» στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής

Το Σχολείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ιδρύθηκε το 1983 στη συνοικία «Παλέρμο» του Μπουένος Άϊρες στον ίδιο χώρο όπου λειτουργούν τα γραφεία της ελληνικής κοινότητας και ο ναός του Αγίου Δημητρίου.

Είναι ημερήσιο σχολείο ενσωματωμένο στο επίσημο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας. Αριθμεί περί τους 150 μαθητές και διαθέτει παιδικό σταθμό, νηπιαγωγείο, προσχολικές τάξεις, επτατάξιο δημοτικό.

Η τυπική εκπαίδευση που παρέχει, εμπλουτίζεται με τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού από αποσπασμένους και ομογενείς εκπαιδευτικούς. Κεντρικός άξονας του προγράμματος διδασκαλίας που απηχεί και το σκεπτικό του Σχολείου είναι η μετάδοση σε όλους τους μαθητές του πολιτιστικών αξιών του Ελληνικού Κόσμου αξιοποιώντας στοιχεία από όλα τα πεδία της μάθησης ιδιαίτερα του χορού, της Ιστορίας και της Μυθολογίας.

Οι μαθητές του κατάγονται κατά μικρό ποσοστό από Έλληνες γεγονός που φανερώνει αφενός τον ανοικτό του προς την κοινωνία χαρακτήρα και αφετέρου το μεγάλο ενδιαφέρον του τοπικού στοιχείου για την ελληνική γλώσσα και πολιτισμό.

Το Σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης «Αθηναγόρας Α’» στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής

Το Σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης «Αθηναγόρας Α’» ιδρύθηκε από την Ι. Μητρόπολη του Μπουένος Άιρες το 1991 (επί επισκόπου σεβ. Γεννάδιου Χρυσουλάκη) και φέτος, το 2011, συμπληρώνει 20 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας, εκπαιδευτικής και πολιτιστικής προσφοράς. Είναι ιδιωτικό ημερήσιο Σχολείο, ενσωματωμένο στο σύστημα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πολιτείας του Μπουένος Άιρες.
Από ιδρύσεώς του, προσφέρει στους μαθητές του το μάθημα των ελληνικών ως δεύτερη ξένη γλώσσα που την διδάσκουν αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα. Είναι το μοναδικό Σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Ν. Αμερική όπου διδάσκονται ελληνικά. Tο Σχολείο αναπτύσσει ποικίλες δραστηριότητες, με επίκεντρο τον Ελληνικό Πολιτισμό τις αξίες του οποίου φιλοδοξεί να μεταδώσει στους νέους.
Στους χώρους του, λειτουργούν μόνιμα μουσικά και χορευτικά σχήματα που συμμετέχουν ενεργά στις εκδηλώσεις της ομογένειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου