Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018

Αλβανικός Στρατός προς Έλληνες: «Είμαστε έτοιμοι για πόλεμο, η νίκη είναι δική μας"Οι ένοπλες δυνάμεις της Αλβανίας δηλώνουν απόλυτα έτοιμες να αντιμετωπίσουν πιθανή επίθεση από τον ελληνικό στρατό.

Ενώ η Αθήνα έχει συμπληρώσει δυνάμεις στα σύνορα με την Αλβανία και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, τόνισε πως ένα μέρος του ελληνικού στρατού δεν αναγνωρίζει τα σύνορα με την
Αλβανία, ο αλβανικός στρατός είναι ευέλικτος να ανταποκριθεί σκληρά σε κάθε είδους πρόκληση ή συμβατική επίθεση, αναφέρει το αλβανικό δημοσίευμα, το οποίο και αναδημοσιεύει το «Βαλκανικό Περισκόπιο».
Αλβανικός Στρατός προς Έλληνες: «Είμαστε έτοιμοι για πόλεμο, η νίκη είναι δική μας σε κάθε περίπτωση» - Εικόνα 2


Σε σχετικό έγγραφο του (αλβανικού) υπουργείου Άμυνας παρουσιάζονται όλα τα δυνατά σημεία του στρατού των Σκιπτάρων (ushtrisë shqiptare) συγκριτικά με τους στρατούς των χωρών της περιοχής.

Για απάντηση σε οποιαδήποτε απειλή, η οποία μπορεί να προέρχεται από την Ελλάδα ή ακόμα και από τη Σερβία, το Υπουργείο Άμυνας τονίζει πως ο Στρατός των Σκιπτάρων (αλβανικός στρατός) είναι έτοιμος και με πολύ υψηλό ηθικό.

Με βάση το σχετικό έγγραφο, οι ένοπλες δυνάμεις έχουν εξελιχθεί σε μια επαγγελματική δύναμη με στοιχεία μάχης και υποστήριξης μάχης, βάσει των προβλεπομένων σεναρίων.

Οι δυνάμεις έχουν εκσυγχρονισθεί για να συμμετάσχουν σε ένα ευρύ φάσμα πολέμου και σε καθήκοντα μη πολέμου, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, σε άγνωστες περιοχές και δύσκολες καιρικές συνθήκες και συνθήκες εδάφους, όπως σημειώνεται.

Το έγγραφο επισημαίνει επίσης πως ο αλβανικός στρατός είναι εξοπλισμένος με σύγχρονους σχεδιασμούς και καταρτίσεις, με βάση τα μοντέρνα πρότυπα.

Το επίμαχο δημοσίευμα παρουσιάζει εικόνες από μερικά έγγραφα του υπουργείου Άμυνας με τη σχετική αναφορά.

Pamfleti.net, Korrieri.com. al, Dardaniasacra.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου