Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018

Η «Ελλάδα» των ΗΠΑ που ιδρύθηκε για να τιμήσει τη χώρα μας

Μια πόλη με 96.000 κατοίκους χτισμένη στη νότια όχθη της λίμνης Οντάριο, αποτελεί μια πραγματική Ελλάδα της Αμερικής. Η Πόλη της Ελλάδας (The Town of Greece) όπως είναι το όνομα της, ανήκει στην πολιτεία της Νέας Υόρκης και ιδρύθηκε στις 22 Μαρτίου του 1822. Το όνομά της επιλέχθηκε λόγω του ενδιαφέροντος και της υποστήριξης που υπήρχε εκείνη την εποχή προς τους Έλληνες που μάχονταν για την ανεξαρτησία τους.


Τον Αύγουστο του 1954 σχεδιάστηκε το επίσημο έμβλημα της πόλης ενισχύοντας τον ελληνικό χαρακτήρα της. Το έμβλημά της είναι ένας κύκλος σε λευκό φόντο, που αντιπροσωπεύει την ασπίδα των πολεμιστών της αρχαίας Ελλάδας. Στο κέντρο του κύκλου είναι σχεδιασμένος ένας παλιός φάρος της περιοχής.
Το έμβλημα φέρει και αστραπές, οι οποίες συμβολίζουν τη δύναμη και την ενέργεια. Χρώματά του είναι το κεραμιδί, το κίτρινο – χρυσό και το μαύρο, αποχρώσεις που χρησιμοποιήθηκαν στις διακοσμήσεις των αρχαιοελληνικών κεραμικών. Όσο για το σύνθημα της πόλης, είναι «Ανακάλυψε την υπόσχεση» (Discover the promise).
 E-Daily.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου