Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018

Ελβετία: Έξι νεκροί σε φλεγόμενο κτίριο, ανάμεσά τους και παιδιάΈξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων και παιδιά, από πυρκαγιάπου ξέσπασε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους κατά τη διάρκεια της νύχτας σε κτίριο στο καντόνι Σολέρ, στη βορειοδυτική Ελβετία, ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα η αστυνομία.


«Για άγνωστους λόγους εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε κτίριο του Σολέρ κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς Δευτέρα», ανακοίνωσε η αστυνομία του καντονιού, προσθέτοντας ότι «τα σωστικά συνεργεία έφτασαν πολύ αργά για τους έξι αυτούς ανθρώπους, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και παιδιά».

«Ένας κάτοικος του κτιρίου αντιλήφθηκε γύρω στις 02.10 τοπική ώρα (03.10 ώρα Ελλάδος) καπνό στην σκάλα του κτιρίου» και κάλεσε τις υπηρεσίες επειγόντων, διευκρινίζει η αστυνομία στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Στην αρχή νόμιζα ότι είχε τρομερή ομίχλη, μετά είδα μπλε φώτα και άκουσα τις σειρήνες των ασθενοφόρων», δήλωσε γείτονας στον ιστότοπο 20Minuten.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι άκουσε στη συνέχεια τις φωνές των ανθρώπων που είχαν εγκλωβιστεί στο κτίριο και είδε ένα παιδί στο οποίο έκαναν τεχνητή αναπνοή.

Το μικρό αυτό τριώροφο κτίριο διαμερισμάτων φιλοξενούσε «περισσότερους από είκοσι ανθρώπους, οι περισσότεροι από τους οποίους απομακρύνθηκαν από τους πυροσβέστες», διευκρίνισε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι το διπλανό του κτίριο εκκενώθηκε επίσης για προληπτικούς λόγους.

Το κτίριο βρισκόταν στο κέντρο του Σολέρ, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό.

tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου