Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2018

Φριχτό θάνατο από καρχαρία βρήκε Έλληνας γιατρός της Μελβούρνης«Είχε χρυσή καρδιά» δηλώνουν όλοι όσο γνώριζαν τον Έλληνα γιατρό της Μελβούρνης που βρήκε φρικτό θάνατο από επίθεση καρχαρία στα νησιά Whitsunday Islands του Κουίνσλαντ.

Ο 33χρονος Ντάνιελ Χριστίδης βρισκόταν για διακοπές στην παραλία Cid Harbour, ως επιβάτης ιστιοπλοϊκού σκάφους που είχε νοικιάσει με φιλική παρέα.

Ο άτυχος ομογενής βούτηξε να κολυμπήσει στα ήρεμα νερά του δημοφιλή τουριστικού προορισμού, όπου είχαν αγκυροβολήσει από τις 5.30 το απόγευμα της Δευτέρας.
Ξαφνικά δέχθηκε την επίθεση ενός καρχαρία – «τίγρη», ο οποίος προκάλεσε βαθύτατες πληγές στα πόδια και τα πλευρά του άτυχου ομογενή.


Παρά την άμεση βοήθεια που του προσέφεραν αμέσως δύο γιατροί οι οποίοι επέβαιναν στο ιστιοπλοϊκό μαζί του, και την διακομιδή του με ελικόπτερο των Υπηρεσιών Εκτάκτου Ανάγκης στο Mackay Base Hospital, ο Χριστίδης, κατέληξε από ακατάσχετη αιμορραγία.

Ο 33χρονος ομογενής ήταν ιατρικός ερευνητής για την αντιμετώπιση και θεραπεία του καρκίνου στο νοσοκομείο Austin Hospital της Μελβούρνης.

Οι συνάδελφοί του, μέσω ανακοίνωσης του εκπροσώπου του νοσοκομείου εξέφρασαν τη βαθύτατη θλίψη για την τραγική απώλεια του συναδέλφου τους και την αμέριστη συμπαράσταση στην οικογένειά του.

Σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη παραλία -η οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε επισκέπτες με σκάφη- τους δύο τελευταίους μήνες έχουν σημειωθεί άλλες δύο επιθέσεις από καρχαρίες με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό δυο γυναικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου