Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018

Κάθε πέντε λεπτά κακοποιείται μια γυναίκα στη Γερμανία!Κάθε πέντε λεπτά μια γυναίκα στην Γερμανία κακοποιείται, παρενοχλείται ή απειλείται, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ενδοοικογενειακής βίας που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα η υπουργός Οικογένειας Φραντσίσκα Τζίφεϊ.

Μάλιστα τόνισε πως οι περισσότερες περιπτώσεις κακοποίησης στη Γερμανία δεν καταγγέλλονται στις αρχές και οι δράστες συνεχίζουν να δρουν ανενόχλητοι.

Σύμφωνα με την κ.Τζίφεϊ, μόνο το 2017 καταγγέλθηκαν 138.893 περιστατικά στη Γερμανία ενώ το 82% των περιπτώσεων, το θύμα της κακοποίησης ήταν γυναίκα. Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για το Έγκλημα στη Γερμανία , ο αριθμός των καταγγελιών έχει αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με το προηγούμενο έτος, όταν οι καταγγελίες ήταν 109.000. Η αύξηση αυτή οφείλεται πως προστέθηκαν και άλλες κατηγορίες κακοποίησης όπως ο εξαναγκασμός στην πορνεία.

Επιπλέον, στο 70% των περιπτώσεων η κακοποίηση εκφράζεται και με σωματική βία, ενώ σε 147 περιπτώσεις η γυναίκα βρήκε τον θάνατο από τον σύντροφό της. Ακόμη στο 68% των περιπτώσεων εκείνος που καταγγέλθηκε είναι Γερμανός πολίτης.

Η υπουργός Οικογένειας στη Γερμανία τόνισε την ανάγκη να βελτιωθούν περαιτέρω οι υπηρεσίες στήριξης στα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, καθώς περίπου 80% των περιπτώσεων εκτιμάται ότι δεν καταγγέλλονται ποτέ.

Σήμερα λειτουργούν 350 χώροι φιλοξενίας, ενώ 600 υπάλληλοι απασχολούνται στις αντίστοιχες υπηρεσίες, όμως σύμφωνα με την υπουργό αυτό δεν αρκεί και τόνισε πως στόχος είναι μέχρι το 2020 να διατεθούν στις σχετικές δομές περίπου 35 εκατομμύρια ευρώ.

Σημαντική βοήθεια αναμένεται να προσφέρει η τηλεφωνική γραμμή που λειτουργεί όλο το 24ωρο και όπου μπορεί κανείς να μιλήσει με ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό, σε 17 γλώσσες. Έχει μάλιστα ληφθεί ειδική μέριμνα ώστε αυτά τα τηλεφωνήματα να μην εμφανίζονται στην ανάλυση του λογαριασμού των εταιριών τηλεφωνίας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου