Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018

Ιδρύθηκε Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών Ηνωμένου ΒασιλείουΤην Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, σε αίθουσα του καθεδρικού ναού της Αγίας Σοφίας του Λονδίνου πραγματοποιήθηκε η ιδρυτική συνέλευση του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών Ηνωμένου Βασιλείου, στην οποία ψηφίστηκε και το καταστατικό του πρώτου συλλόγου των Κωνσταντινουπολιτών που έχουν εγκατασταθεί στη Μεγάλη Βρετανία.
Στην ιδρυτική συνέλευση συμμετείχαν 25 Κωνσταντινουπολίτες, οι περισσότεροι νεαρής ηλικίας. Από αυτούς οι 22 είναι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίοι και τελικά υπέγραψαν την ιδρυτική πράξη. Ακολούθησε η ανάγνωση, συζήτηση και αποδοχή των άρθρων του καταστατικού. Στη συνέχεια έγινε η εκλογή των μελών του υπηρεσιακού Διοικητικού Συμβουλίου το οποίο αποτελείται από τους: Πάνο Αναγνωστόπουλο, Φοίβο Ηλιάδη, Αικατερίνη Κριμήτσου, Μαρία Χριστίδου και Γεώργιο Καλαμάρη. Τα εκλεγέντα μέλη, βάσει του καταστατικού, θα πρέπει να συνέλθουν εντός ενός μήνα για να συγκροτηθούν σε σώμα.

Από τη μεριά της η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών, μέσω ανακοίνωσης, καλωσόρισε το νέο σωματείο και του ευχήθηκε καλό ξεκίνημα.

pontos-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου