Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018

Αυστραλία: Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο η Κριστέλλα ΔημητρίουΗ αγαπητή σε όλους και πολυτάλαντη Κριστέλλα Δημητρίου, έπειτα από πολύχρονη μάχη με την επάρατη νόσο του καρκίνου, υπέκυψε τελικά, βυθίζοντας στο πένθος όλους όσοι την γνώριζαν, συνεργάστηκαν μαζί της και ήταν κοντά της.

Η Κριστέλλα λάτρευε το ελληνικό τραγούδι και το υπηρέτησε με αφοσίωση και συνέπεια.

Ο συνάδελφος Κώστας Καραμάρκος, που την γνώριζε, είπε στον «Νέο Κόσμο»: «Η Κριστέλλα ήρθε στην Αυστραλία μικρό παιδί με την οικογένειά της από την Κύπρο μετά την εισβολή. Έβγαλε δίσκο μελοποιώντας Σαπφώ, Αλκαίο και άλλους, με την Λιζέτα Καλημέρη πριν λίγα χρόνια. Έζησε στην Αθήνα για πολλά χρόνια και η επιστροφή της στη Μελβούρνη συνέπεσε με την κρίση στην Ελλάδα. Ήταν από τις πρώτες γυναίκες στην ομογένεια που έπαιζαν μπουζούκι. Μεγάλωσε πολιτιστικά στο κλίμα και της ΕΠΝΑ (Νεολαία του “Δημόκριτου”) αλλά και της εμβληματικής “Τσαχπίνας” του ’80, ενώ ασχολήθηκε και με τη ζωγραφική».

Η Κριστέλλα, μετά την επιστροφή της στην Αυστραλία, έδωσε με αξιοπρέπεια τη μάχη της κατά του καρκίνου προκαλώντας τον θαυμασμό με την αισιοδοξία και τη γενναιότητά της.

Η ίδια επικοινωνούσε πότε-πότε μαζί μου στην εφημερίδα. Στο τελευταίο της μήνυμα μου έγραφε: «Αγαπητέ μου Σωτήρη. Κάθε τόσο υποβάλλομαι σε κάποια νέα θεραπεία κατά του καρκίνου, πράγμα το οποίο δυστυχώς δεν θα έχει τέλος. Προσπαθώ όσο μπορώ. Κάθε μέρα είναι μεγάλη νίκη και χαρά όταν φεύγει ο πόνος. Έστω και για λίγο. Να είσαι καλά, με υγεία και χαρά! Η ζωή είναι τόσο μικρή».

Και όντως είναι. Η Κριστέλλα, με καταγωγή από τη Μόρφου της Κύπρου, έφυγε σε ηλικία μόλις 52 ετών.

Η κηδεία της θα γίνει από τον Άγιο Δημήτριου του Prahran, την Τρίτη, 20 Νοεμβρίου στις 11πμ.


φωτογραφία: Σωτήρης Κακίσης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου