Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018

Γερμανία: Υποψήφιος για την προεδρία των Χριστιανοκοινωνιστών ο ΣέντερΟ πρωθυπουργός της Βαυαρίας Σέντερ ανακοίνωσε πως θέτει υποψηφιότητα για να διαδεχθεί τον Ζεεχόφερ στην ηγεσία του κόμματος CSU.

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ δήλωσε σήμερα ότι θα είναι υποψήφιος για την διαδοχή του υπουργού Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ στην ηγεσία του συντηρητικού κόμματος της Βαυαρίας CSU.

“Έπειτα από προσεκτική εξέταση και σύμφωνα με την επιθυμία πολλών μελών είναι έτοιμος να υπηρετήσω το κόμμα μου. Αυτός είναι και ο λόγος που θα είμαι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος CSU, είπε ο Σέντερ στο πρακτορείο ειδήσεων DPA.

Την Δευτέρα ο Ζεεχόφερ ανακοίνωσε ότι έπειτα από δέκα χρόνια παραμονής θα παραιτηθεί από το τιμόνι του ισχυρού βαυαρικού κόμματος, αδελφού κόμματος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), αλλά θα παραμείνει υπουργός Εσωτερικών της χώρας.
Το κόμμα πρόκειται να εκλέξει τον νέο αρχηγό του σε ειδικό συνέδριο στις 19 Ιανουαρίου.

Τις εξελίξεις επιτάχυνε η συντριβή του κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών στις εκλογές της 14ης Οκτωβρίου, οπότε το CSU έχασε για πρώτη φορά μετά από 70 χρόνια την απόλυτη πλειοψηφία, μπήκε για πρώτη φορά στο κοινοβούλιο το ακροδεξιό κόμμα “Εναλλακτική για τη Γερμανία” και έλαμψε το “άστρο” των Οικολόγων Πράσινων.Πηγή: www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου