Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

«Συναπάντημα» της ελληνικής με την αραβική μουσική σε Αλεξάνδρεια και Κάιρο


Έλληνες και Αιγύπτιοι ποιητές μελοποιημένοι από γνωστούς συνθέτες των δύο χωρών θα συναντηθούν σε δύο συναυλίες με θέμα «Μελοποιημένη ποίηση», που διοργανώνει στην Αλεξάνδρεια και το Κάιρο, στην Αίγυπτο, το Παράρτημα Αλεξανδρείας του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας και το Υπουργείο Πολιτισμού της Αιγύπτου.

Οι συναυλίες αποτελούν μια ακόμη έκφραση για τη σύσφιξη των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στους δύο λαούς, αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου.

Από ελληνικής πλευράς οι τραγουδιστές Κώστας Θωμαΐδης και Δημήτρης Νικολούδης, με συνοδεία στο πιάνο του Ιωάννη Φιλιππουπολίτη, θα ερμηνεύσουν μελοποιημένη ποίηση των Κ. Καβάφη, Γ. Σεφέρη, Οδ, Ελύτη, Ν. Καββαδία, Γ. Ρίτσου, Δ. Σολωμού, Ντ. Χριστιανόπουλου, Μ. Αναγνωστάκη, Τ. Λειβαδίτη, Μ. Ελευθερίου, Ν. Γκάτσου, Αλ. Αλκαίου, Κ. Καρυωτάκη, σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Θάνου Μικρούτσικου, Μάνου Λοΐζου, Δήμου Μούτση, Γιάννη Γλέζου.

Από αιγυπτιακής πλευράς ο Khaled Shams με το ούτι του, πλαισιωμένος από το συγκρότημα Mediterranean Friends θα ερμηνεύσουν μελοποιημένη ποίηση γνωστών αιγυπτίων ποιητών όπως ο Αχμεντ Σάουκι, Αχμέντ Ράμι, Ιμπραχίμ Νάγκι, Κάμελ Ελσενάουι, Μπειραμ ελ Τόνσι, Αμπτελραχμάν Αλαμπνούντι,Σαλάχ Τζαχίν και άλλους.Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν με ελεύθερη είσοδο για το κοινό την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου και ώρα 8 μ. μ. στο Μικρό Θέατρο του Συνεδριακού Κέντρου της Αλεξανδρινής Βιβλιοθήκης και το Σάββατο 24 Νοεμβρίου, ώρα 8 μ. μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων Beit El Seheimy, στο Κάιρο.

https://ekalexandria.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου