Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018

Το Τελωνείο κατάσχεσε 58 κούτες τσιγάρα στο αεροδρόμιο ΛάρνακαςΤο Τμήμα Τελωνείων εντόπισε και κατάσχεσε 58 κούτες αφορολόγητα τσιγάρα στο αεροδρόμιο Λάρνακας και εισέπραξε 2.900 ευρώ μετά από εξώδικο συμβιβασμό από τον επιβάτη που τα εισήγαγε.

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του Τμήματος Τελωνείων στις 12 Νοεμβρίου 2018 ανευρέθηκε ποσότητα αδασμοαφορολόγητων τσιγάρων, η οποία ήταν επιμελώς κρυμμένη, πίσω από πάγκο τουριστικής εταιρείας στο χώρο αφίξεων του Αεροδρομίου Λάρνακας.

Συνολικά ανευρέθηκαν 58 κούτες (58Χ200 τεμάχια) τσιγάρα μάρκας CREDO και MARLBORO τα οποία δεν φέρουν τη σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος, ένδειξη ότι είναι αφορολόγητα.

Από μαρτυρία που εξασφάλισε το Τμήμα Τελωνείων από υπάλληλο ταξιδιωτικού γραφείου διαπιστώθηκε ότι τα τσιγάρα τα μετέφερε και τα έκρυψε εκεί όπου ανεβρέθηκαν, επιβάτης ρωσικής καταγωγής που αφίχθηκε από Μόσχα με την πτήση FV5701 στις 6:30 το πρωί της 11ης Νοεμβρίου 2018.

Ο ύποπτος εντοπίστηκε κατά την αναχώρηση του από το Αεροδρόμιο Λάρνακας στις 14 Νοεμβρίου 2018 και συνελήφθηκε στη βάση εντάλματος σύλληψης. Ο εισαγωγικός δασμός και οι φόροι που αναλογούν στα τσιγάρα ανέρχονται σε €2,175.

Χθες , 15 Νοεμβρίου 2018, μετά από αίτημα του εμπλεκόμενου προσώπου, ο Διευθυντής του Τμήματος Τελωνείων αποδέχτηκε τον εξώδικο συμβιβασμό των διαπραχθέντων τελωνειακών αδικημάτων, με την καταβολή από μέρους του ποσού ύψους €2,900 το οποίο και κατέβαλε.

Ακολούθως αφέθηκε ελεύθερος, αφού προηγουμένως τα τσιγάρα εγκαταλείφθηκαν στο Τμήμα Τελωνείων όπου και θα καταστραφούν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

kathimerini.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου