Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018

40ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καΐρου με ταινίες από Ελλάδα -Κύπρο«Αυλαία» σήμερα για το 40ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καΐρου με δύο από τις τρεις ταινίες της Ελλάδας και της Κύπρου, μεταξύ 58 άλλων κρατών, που δίνουν το δυναμικό τους «παρών» με 160 ταινίες. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς πολιτιστικές διοργανώσεις στον κόσμο και σίγουρα τη μεγαλύτερη του είδους της στη Μέση Ανατολή, προσελκύοντας το ενδιαφέρον όλου του αραβικού κόσμου, αλλά και της Ευρώπης, της Αμερικής και της Άπω Ανατολής και αρκεί να σημειωθεί ότι το 40ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καΐρου θα φιλοξενήσει και 16 παγκόσμιες πρεμιέρες.

Το ελληνικό – κυπριακό «ντεμπούτο» θα γίνει σήμερα (και θα επαναληφθεί αύριο, σε κεντρικό κινηματογράφο της πόλης) με την προβολή της ταινίας «Παύση», την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Τώνιας Μισιάλη, όπου σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα του καϊρινού φεστιβάλ, «η Ελπίδα, μια μέσης ηλικίας νοικοκυρά, παγιδεύεται στη δυστυχία ενός καταπιεστικού γάμου, με έναν άνδρα που δεν έχει καμία σχέση με τα συναισθήματα και τις ανάγκες της. Η μονότονη ζωή της διαταράσσεται όταν ένας νέος ζωγράφος εργάζεται για να ζωγραφίσει το κτίριο στο οποίο ζει…».


Σήμερα, επίσης, στο Cairo Festival City, θα παρουσιαστεί στο παράλληλο πρόγραμμα του φεστιβάλ, η ταινία «Καζαντζάκης», μία παρουσίαση της ζωής του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα, με την υπογραφή του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, η οποία μάλιστα ταινία θα παρουσιαστεί και την ερχόμενη Κυριακή στην Κεντρική Αίθουσα του Διεθνούς Φεστιβάλ.

Τέλος, στις 28 Νοεμβρίου, οι σινεφίλ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε κεντρικό κινηματογράφο της πόλης την ελληνοπολωνική παραγωγή «Οίκτος», του σκηνοθέτη Μπάμπη Μακρίδη, όπου σύμφωνα και πάλι με το επίσημο πρόγραμμα του φεστιβάλ, πρόκειται για την «ιστορία ενός ανθρώπου που αισθάνεται ευτυχισμένος μόνο όταν είναι δυσαρεστημένος, ένας άνθρωπος εθισμένος στη θλίψη…»

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου