Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018

Συγκεντρώθηκαν 37,7 εκατ. για τους πυρόπληκτους στο ΜάτιΤουλάχιστον 37,7 εκατομμύρια ευρώ έχουν συγκεντρωθεί στον ειδικό λογαριασμό αρωγής των πληγέντων από τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στο Μάτι, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.


Σύμφωνα με την αναλυτική ενημέρωση του κ. Βούτση, τα 35 εκατ. ευρώ προέρχονται από τρεις κεντρικούς κρατικούς φορείς και συγκεκριμένα τα 20 εκατ. ευρώ από τον ΟΑΕΔ με πρόνοια για τις ανακατασκευές σπιτιών, τα 10 εκατ. ευρώ από το αποθεματικό της Βουλής και τα 5 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Τα υπόλοιπα 2.700.000, όπως σημείωσε ο κ. Βούτσης, προέρχονται από δωρεές πολιτών ή φορέων όπως ξένες Πρεσβείες.

Για την ώρα, έχουν εγκριθεί αλλά δεν έχουν εκταμιευθεί δύο εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων, σύμφωνα με τον κ. Βούτση, το ένα εκατομμύριο αφορά τη συλλογή του αμίαντου από τα κτίρια των πληγεισών περιοχών και το υπόλοιπο ένα εκατομμύριο ευρώ την ειδική φαρμακευτική αγωγή για τους εγκαυματίες.

Ο κ. Βούτσης διαβεβαίωσε πάντως ότι «αυτός ο λογαριασμός δεν θα ξεμείνει», τονίζοντας ότι υπάρχουν επιπλέον μεγάλα ποσά από γενναίες δωρεές, οι οποίες ωστόσο δεν έχουν κατατεθεί στον ειδικό λογαριασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου