Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018

Μαϊάμι : Ομογενής κατηγορείται για εξαπάτηση ύψους 1,2 εκατ. δολ.Ο ομογενής Μερκούριος Αλεξόπουλος (Merkourios Alexopoulos), 46 ετών και η Σαμπρίνα Σκνέκερ (Sabrina Schnekker), 32 ετών, από το Μαϊάμι Μπιτς, συνελήφθησαν με κατηγορίες εναντίον τους που αφορούν συνωμοσία για τη διάπραξη οικονομικής απάτης (conspiracy to commit wire fraud) και οικονομική απάτη (wire fraud) σε σχέση με δόλια διαδικτυακή σελίδα πώλησης αυτοκινήτων, ανέφερε το Γραφείο της Ομοσπονδιακής Εισαγγελέως της Νότιας Περιφέρειας Φλόριδας.

Επεσήμανε δε πως πρόκειται κυρίως για κατηγορίες και πως οι κατηγορούμενοι θεωρούνται αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου, πέραν κάθε αμφιβολίας, ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Τη σχετική ανακοίνωση έκαναν, η Εισαγγελέας, Αριάνα Φαγιάρδο Ορσαν (Ariana Fajardo Orshan), ο Μπρίαν Σουέιν (Brian Swain), Ειδικός Πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ (United States Secret Service, USSS), επικεφαλής του γραφείου Μαϊάμι και ο κ. Ντάνιελ Οατς (Daniel Oates), αρχηγός της Αστυνομίας του Μαϊάμι Μπιτς (Miami Beach Police Department, MBPD).

Σύμφωνα με τις κατηγορίες που περιέχονται στο επίσημο έγγραφο των Αρχών, από τον Αύγουστο του 2013 περίπου έως τον Μάιο του 2018, ο Αλεξόπουλος και η Σκνέκερ, λειτουργούσαν την ιστοσελίδα «Salvageworldauctions.com» ως διαδικτυακό τόπο πώλησης/δημοπρασίας, υποτίθεται διασωσμένων οχημάτων.

Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές θα πλήρωναν 500 δολάρια για την είσοδο, ώστε να μπορούσαν να δώσουν τη δική τους τιμή σε οχήματα, υποτίθεται προς πώληση.

Οταν δέχονταν την τιμή/προσφορά για μία πώληση, ο Αλεξόπουλος, σύμφωνα με τις κατηγορίες, συζητούσε τους τελικούς όρους της πληρωμής και την παράδοση των οχημάτων με τον αγοραστή.

Φέρεται να έδινε οδηγίες για την ηλεκτρονική μεταφορά χρηματικών ποσών ή εντολών πληρωμής σε λογαριασμούς που ήλεγχαν ο Αλεξόπουλος και η Σκνέκερ σε City National Bank, Citi Bank, PNC Bank, Wells Fargo, Regions Bank, BB&T, Suntrust Bank και Chase Bank, μεταξύ άλλων.

Αφού τα θύματα έστελναν τα χρήματα για την αγορά σ’ αυτούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς, σύμφωνα πάντα με την Εισαγγελία, ο Αλεξόπουλος και η Σκνέκερ τα χρησιμοποιούσαν για να πληρώσουν προσωπικά τους έξοδα και να επεκτείνουν τη δόλια σκευωρία.

Το κατηγορητήριο αναφέρει ακόμη, πως ο Αλεξόπουλος και η Σκνέκερ δεν παρέδωσαν ποτέ, ούτε οι αγοραστές έλαβαν, οχήματα που παρήγγειλαν και πλήρωσαν μέσω του «Salvageworldauctions.com».

Συνολικά, η έρευνα αποκάλυψε περί τα 51 θύματα, με το ποσό που έχασαν να ανέρχεται στα 1,2 εκατ. δολάρια.

Σχετικά δικαστικά έγγραφα και πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα της αρμόδιας Εισαγγελίας, www.flsd.uscourts.gov ή http://pacer.flsd.uscourts.gov.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου